Sigrid Huisman wil ‘versteende’ Diezerhoven omtoveren in een groene straat

De 'saaie' Dieverhoven wordt een groene  oase in Zwolle
De 'saaie' Dieverhoven wordt een groene oase in Zwolle
Foto: Google Maps

Diezerhoven-bewoonster Sigrid Huisman wil de straat omtoveren tot een groene oase. Ze heeft de meerderheid van de straat enthousiast gekregen om zaterdag de handen uit de mouwen te steken en de verstening te vergroenen.

In een nauwe samenwerking met de gemeente, de wijkbeheerder en het Zone College is er een fantastisch plan ter tafel gekomen. Sigrid Huisman heeft een werkgroep samengesteld en de wensen van de straat doorgegeven aan het Zone College. Het Zone College heeft op verzoek van de werkgroep deze wensen omgezet in geveltuintjes die per huishouden verschillen maar wel bij elkaar passen. Ook is er rekening gehouden met de zon- en schaduwzijde van de straat.

Geveltuintjes

Het plan om geveltuintjes aan te laten leggen was in eerste instantie voor Sigrid Huisman een idee om de sociale cohesie te vergroten, maar ook om de versteniging van de stad tegen te gaan. Inmiddels is het plan helemaal rond op papier, zijn de subsidies binnen en kunnen de bewoners niet wachten tot de verandering van de straat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen