Eerste kinderwenshuis van Nederland geopend in Zwolle

Het eerste kinderwenshuis in Zwolle (en in Nederland) is een feit
Foto: Rein Tuininga

Het eerste kinderwenshuis van Nederland is geopend in Zwolle. Het huis moet steun bieden aan stellen die moeite hebben met het krijgen van kinderen.

Het idee van een kinderwenshuis is afkomstig uit België. Shanti van Genechten en professor Lode Godderis zeggen: ”Het hebben van eigen kinderen is voor veel mensen een belangrijk levensdoel. Eén op de zes koppels ondervindt echter hindernissen in het parcours om hun kinderwens te vervullen en is aangewezen op medische hulp. Ongewilde kinderloosheid heeft een diepgaande impact op diverse levensdomeinen van kinderwensouders, met name op het vlak van geestelijke gezondheid, sociaal leven, relatie en seksualiteit.”

Professioneel

Vanuit het Kinderwenshuis wordt een professioneel aanbod in Nederland gestroomlijnd waardoor ouders met Kinderwens overal in het land in Zwolle terecht kunnen voor professionele hulp individueel, als koppel of als in groep. Het eerste Kinderwenshuis van Nederland werd geopend door de Zwolse wethouder Michiel van Willigen samen met Karin Otte van het sociaal wijkteam en Shanti van Genechten.  Van Willigen: “Mensen kunnen worstelen met vragen rond hun kinderwens. Graag wil men dan kunnen praten met professionele hulpverleners die je een wegwijzer bieden, advies en handvatten aanreiken om met de emoties en gevoelens te leren omgaan. Het kinderwenshuis organiseert dit en het is mooi nu zij kiezen voor Zwolle als plek hiervoor” Karin Otte,verantwoordelijke sociaal wijkteam Zwolle: “Het gaat hier om verborgen verdriet, wat heel ingrijpend kan zijn. Mooi dat er nu een plek is waar het zichtbaar mag zijn!”

Professionele zorg

Om de professionele zorg te garanderen wordt samengewerkt met Tara therapeuten van het vroegere Fiom uit Nederland. Kinderwens wil een zorgnetwerk in Nederland uit te bouwen dat vanuit het Kinderwenshuis gestroomlijnd zal worden.

Meer informatie is te vinden op Kinderwenshuis Nederland en België 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden