Help de Nooterhof openen als heerlijke oase van rust en natuur en een fijne avontuurlijke plek voor kinderen

Doepark Nooterhof een oase voor kinderen
Foto: Nooterhof

Als er niets gebeurt dan blijft Doepark de Nooterhof dicht totdat er een exploitant is gevonden die er ‘iets’ mee wil doen. En dat zou best wel eens lang kunnen gaan duren. Hoe zonde zou het zijn als de poorten van die heerlijke oase van rust en natuur en die fijne, avontuurlijke plek voor kinderen gesloten zou blijven? Help daarom de Milieuraad Zwolle om het park open te krijgen.

Daarom probeert de Milieuraad Zwolle om op een leuke, laagdrempelige manier doepark de Nooterhof toch open te krijgen. Alle hulp is welkom. Al kan iemand maar een dagdeel in de maand, alles helpt. Als Zwollenaren moeten we dit toch voor elkaar krijgen? Kun je zelf niet, maar ken je iemand die dit leuk zou vinden, waarschuw diegene even.

Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur ontdekken is het park Nooterhof een ideale plek.  Het park bestaat uit meerdere tuinen waaronder een kruidentuin, een vergeten groente tuin, een waterspeeltuin en grasvelden. Vorig jaar is het park Nooterhof gesloten door vertrek van de vorige beheerder.

Veel vrijwilligers nodig

Aan de Milieuraad, samen met andere Zwolse natuurorganisaties, is gevraagd om in 2019 het park, inclusief het Earthship, met vrijwilligers open te stellen. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig die een hart hebben voor het park Nooterhof.

De vacatures

Je bent graag regelmatig beschikbaar in een vrijwilligerspoule.  Je bent, gastvrij, vriendelijk en gezellig in de omgang, maar durft mensen zo nodig ook aan te spreken op de regels in het park. De openingstijden van het park zijn van april t/m oktober 2019:  Woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zondagochtend, zondagmiddag. Wat kun je onder andere doen als vrijwilliger, altijd samen met anderen:  Koffie, thee of limonade schenken in en bij het aardewerkgebouw Earthship. Gasten wegwijs maken in het park en Informatie geven over activiteiten in het park. Meehelpen met diverse doe activiteiten die er georganiseerd worden. Toezicht houden over het gebruik van het park en meehelpen met onderhoud van kruidentuin. Je bent bent verzekerd via de gemeente. Er is ondersteuning en begeleiding vanuit de Milieuraad Zwolle

Belangstelling?

Heb je belangstelling om mee te helpen? Bel of stuur een mailtje naar Michiel van Harten, Milieuraad Zwolle, Het adres is Campherbeeklaan 82 A Zwolle
Telefoon: 038 33 77 342. Email: [email protected]. Kijk ook op www.milieuraadzwolle.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden