Station Zwolle voorbeeld voor Duitsers om sporen en stations te ‘verbesseren’

De rondleiding op station Zwolle, waaronder als 3e van links Bert Boerman (Overijssel), 4e Hendrik Wüst (Noordrijn-Westfalen), 5e Conny Bieze (Gelderland), 8e Dorothé Wennekendonk (ProRail).
Foto: ProRail

ProRail leidde de Duitse minister Hendrik Wüst (Noordrijn-Westfalen) rond op station Zwolle. Het station is als tweede spoorknooppunt van Nederland een voorbeeld van innovatieve ‘verbesserungen’ en uitbreidingen in de spoor- en stationsomgeving.

Het station en de sporen bij Zwolle worden steeds verder verbetert, zodat er meer en sneller treinverkeer kan plaatsvinden. Een speerpunt voor ProRail. Door de onlangs afgebouwde busbrug en een nieuw busstation is ook de verbinding met busvervoer positief veranderd. Fietsers gaan er bovendien op vooruit met de aanleg van een nieuwe fietsenkelder.

Duitse minister te gast

De Duitse minister Hendrik Wüst (Noordrijn-Westfalen) was gast van een aantal Nederlandse provincies en zij spraken over minder barrières voor spoor-, weg- en watervervoer. ProRail lichtte de ontwikkeling van station en stationsomgeving van Zwolle toe, een illustratief voorbeeld bij dit thema. Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk gaf een presentatie over plannen rond dit OV-knooppunt.

Vertegenwoordigd

Gedeputeerden Conny Bieze (Gelderland) en Bert Boerman (Overijssel) waren bij de rondleiding van deelstaat-minister Hendrik Wüst (Noordrijn-Westfalen) aanwezig. Ook waren het Ministerie I&W, gemeente Zwolle, andere provincies en Rijkswaterstaat vertegenwoordigd.

'

Reacties

article
19823
Station Zwolle voorbeeld voor Duitsers om sporen en stations te 'verbesseren'
ProRail leidde de Duitse minister Hendrik Wüst (Noordrijn-Westfalen) rond op station Zwolle. Het station is
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/19823/station-zwolle-voorbeeld-voor-duitsers-om-sporen-en-stations-te-verbesseren/
2019-02-25T17:18:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/02/25170945/Schermafbeelding-2019-02-25-om-17.07.47.png
Aldert Baas, Bert Boerman, Busbrug, Conny Bieze, Hendrik Wust, ProRail, Rijkswaterstaat, station Zwolle
nieuws