PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser niet te spreken over verplaatsen Ajax-PEC Zwolle

Voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is vol ongeloof ovr het KNVB-besluit de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle voor de tweede maal te verplaatsen. Het duel met de Amsterdammers staat nu gepland op woensdagavond 13 maart, 18.30 uur.

”Deze op z’n zachtst gezegd bijzondere wijziging komt voort uit het drukke wedstrijdschema van Ajax. Dat er door deze wijziging juist een bijzonder druk speelschema voor PEC Zwolle ontstaat, is blijkbaar van ondergeschikt belang. Het besluit lijkt willekeurig genomen en kan grote gevolgen met zich meedragen voor het verdere verloop van de competitie. Zowel boven- als onderin de ranglijst. Het besluit de wedstrijd wederom te verplaatsen brengt twee voor ons zwaarwegende elementen naar voren. Namelijk de sportieve aspecten die niet rooskleurig voor ons uitpakken en ten tweede het feit dat de wijziging totaal geen rekening houdt met de belangen van onze aanhang; de levensader van onze club!”, zegt Adriaan Visser.

Champions League

Visser legt uit: ”Voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen Real Madrid heeft de KNVB contact met de club gezocht. Op vrijdag 8 februari werd ons gevraagd of wij het een eventuele optie zouden vinden de ontmoeting met Ajax te verplaatsen bij een goed resultaat (lees: winst of gelijkspel) van de Amsterdammers in de Champions League. We hebben toen aangegeven naar de KNVB, dat wij ongeacht het resultaat niet voornemens waren mee te werken aan deze tweede verplaatsing. Woensdag 13 februari verliest Ajax met 1-2 van Real Madrid en daarmee is de kous af. Na contact van onze kant met de KNVB werd dat bevestigd. Totdat wij afgelopen maandag te horen kregen, dat Ajax ondanks het uitblijven van een goed resultaat alsnog het verzoek had ingediend bij de KNVB tot verplaatsing van de wedstrijd. Dezelfde middag nog ging de UEFA akkoord en woensdag volgde de gemeente Amsterdam. De wijziging werd PEC Zwolle medegedeeld, alsof onze club geen partij is in deze. Alsof wij het ons allemaal maar moesten laten gebeuren.”

Onverantwoord

”In de nieuwe situatie speelt ons team na de wedstrijd van aankomend weekend twee weken geen competitieduel om vervolgens, en in tegenstelling tot onze concurrenten, drie wedstrijden in acht dagen te moeten voetballen. Voor PEC Zwolle, dat de beschikking heeft over een selectie die aanmerkelijk kleiner is dan die van Ajax, zorgt de wijziging voor een onverantwoorde verzwaring van de competitie ten opzichte van onze concurrenten die hier geen last van hebben. Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken. En dan nog even over het moment. Juist nu staan er een groot aantal clubs op ongeveer gelijke hoogte in de Eredivisie en kan één wedstrijd winnen of verliezen een enorm verschil maken. Voor PEC Zwolle is het dus een volstrekt onverantwoord besluit.”

Achterban

”Daarnaast wil ik ook in de bres springen voor onze achterban. Hoe is het voor onze werkende en studerende aanhang mogelijk, opeens een wedstrijd op woensdagavond 18.30 uur te bezoeken, terwijl in alle agenda’s van de zaterdagavond is uitgegaan. Ik steun dan ook volledig de brief van onze Supportersclub zoals deze donderdag werd gepubliceerd.”

Eenrichtingsweg

”Laat ik heel duidelijk zijn. Wij zijn als PEC Zwolle in algemeenheid bereid om mee te denken, alleen niet als het een eenrichtingsweg is waarop gereden wordt. Er is met ons nooit gesproken over verdere alternatieven, door bijvoorbeeld de wedstrijd van Excelsior die gespeeld wordt in het eerste weekend van maart, ook te verplaatsen naar woensdag 13 maart. Of door de bekerwedstrijd Feyenoord – Ajax te verplaatsen.”

Terugdraaien

”Samenvattend is PEC Zwolle totaal niet te spreken over deze wijziging en heeft dat inmiddels aan de KNVB duidelijk gemaakt. Concreet heeft de club een officieel schrijven gestuurd naar de voetbalbond, maar ook naar de Eredivisie CV en Ajax, waarin het zeer dringende verzoek is gedaan het besluit op basis van bovenstaande opsomming terug te draaien. Dit mede ook in het licht van de door de KNVB genoemde belangrijkste reden van verplaatsing; de coëfficiënten voor Europees voetbal. Na de uitslagen van donderdagavond lijkt dit argument van de baan!”

 

Reacties

article
19758
PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser niet te spreken over verplaatsen Ajax-PEC Zwolle
PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is vol ongeloof ovr het KNVB-besluit de wedstrijd tussen Ajax en
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/19758/pec-zwolle-voorzitter-adriaan-visser-niet-te-spreken-over-verplaatsen-ajax-pec-zwolle/
2019-02-22T13:30:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/02/22133043/Schermafbeelding-2019-02-22-om-13.22.37.png
Adriaan Visser, Ajax, Champions League, competitie, competitievervalsing, PEC Zwolle, Real Madrid, verplaatsen
nieuws, Sport