Zeventig boetes en een honkbalknuppel bij verkeerscontrole in Zwolle

De politie had veel succes bij controle in Zwolle
Foto: Politie.nl

Bij een grote verkeerscontrole in Zwolle heeft de politie zeventig boetes uitgedeeld. Drie personen zijn aangehouden. Op de Burgemeester Roelenweg werden bestuurders betrapt die onder invloed van drank of drugs achter het stuur zaten, was verlichting niet in orde en bleek een aantal bromfietsen opgevoerd. Een automobilist had een honkbalknuppel in zijn auto liggen.

Tijdens deze controle lag het accent op de controle van (brom)fietsen en hun bestuurders. Er werd vooral gekeken naar de technische staat van de voertuigen en of bestuurders nog boetes open hadden staan of anderszins gesignaleerd stonden. Ook werd gelet op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Deze controle had niet alleen tot doel om de verkeersveiligheid te vergroten, maar ook om gestolen (brom)fietsen op te sporen. De wijkagent in Holtenbroek had de laatste tijd namelijk signalen ontvangen dat er in deze wijk sprake zou zijn van een stijging van het aantal fietsendiefstallen.

Framenummer

De politie adviseert om altijd aangifte te doen als uw (brom)fiets is gestolen en daarbij dan ook het framenummer te vermelden. De politie zet op meerdere manieren in op de bestrijding van (brom)fietsdiefstallen, onder andere door het uitvoeren van controles. Bij dergelijke controles wordt ook het framenummer van een (brom)fiets gecontroleerd, aan de hand daarvan kan worden vastgesteld of een (brom)fiets is gestolen. Meer informatie over de aanpak van (brom)fietsdiefstal en tips om dit te voorkomen kunt u vinden op https://www.politie.nl/themas/diefstal-fiets.html

Resultaten verkeerscontrole:

Bij de verkeerscontrole werden drie personen aangehouden. Een bestuurder van een bromfiets bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 265 ugl (0,6 promille). Naast een boete kreeg de bestuurder ook een rijverbod opgelegd. Een automobilist werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Bij een drugstest, testte de man positief op THC, de werkzame stof in hennep. Deze bestuurder is onderworpen aan een bloedproef. Aan de hand van de uitslag daarvan zal worden bepaald of deze bestuurder strafrechtelijk zal worden vervolgd. De derde verdachte werd aangehouden voor heling, toen bij controle bleek dat hij op een gestolen fiets reed.

Ondeugdelijke verlichting

Daarnaast werden bijna 70 bestuurders geverbaliseerd voor uiteenlopende verkeersfeiten. Bijna de helft daarvan betroffen bekeuringen voor niet goed werkende verlichting. Daarnaast werden 24 bromfietsbestuurders bekeurd vanwege een te hoge constructiesnelheid. De bestuurders van deze opgevoerde bromfietsen mogen niet meer op hun voertuig rijden. Eerst moet de bromfiets in originele staat worden teruggebracht. Pas na keuring (op eigen kosten), mag er weer gereden worden.

Honkbalknuppel

Verder werd bij een bestuurder nog een honkbalknuppel in de auto aangetroffen. Omdat deze voor direct gebruik kon worden aangewend, werd deze als een slagwapen aangemerkt en onder de verdachte in beslag genomen.

'
article
19733
Zeventig boetes en een honkbalknuppel bij verkeerscontrole in Zwolle
Bij een grote verkeerscontrole in Zwolle heeft de politie zeventig boetes uitgedeeld. Drie personen zijn
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/19733/zeventig-boetes-en-een-honkbalknuppel-bij-verkeerscontrole-in-zwolle/
2019-02-22T09:05:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/02/22092042/politielogo-op-jas.jpg
alcohol, bekeuring, controle, diefstal, Holtenbroek, honkbalknuppel, Politie, wijkagent
nieuws, Politie