Oud-Zwolse Simone Westerop debuteert met boek Berichten uit de hemel, de brieven

Schrijfster Simone ter Kulve-Westerop
Foto: Eigen foto

Simone ter Kulve-Westerop is geboren en getogen Zwolse -onder de oudere Zwollenaren bekend van de slagerij Hendrik Westerop aan het Simon van Slingelandplein- en inmiddels auteur van het boek Berichten uit de hemel, de brieven.

Het boek begint met de vorming van de ziel en eindigt met wat voor metamorfoses het lichaam ondergaat als we sterven en teruggaan naar de bron van al het leven. Daar tussendoor komen tal van onderwerpen aan bod zoals persoonlijke kinderbrieven voor achterblijvende ouders. Ook zijn er berichten over God en zijn onmetelijke kracht en liefde. Simone Westerop over haar boek:  ”Het boek is ontstaan door automatisch schrift waarbij mijn hand min of meer als vanzelf schrijft. Ik schrijf datgene op wat er in mijn gedachten verteld wordt. Dit zijn berichten van goddelijke aard met als doel om over de aarde, de hemel en het hiernamaals te vertellen.”

Aardse ervaringen

Er wordt in het boek uitgebreid ingegaan op hoe ons lichaam en onze ziel op uitzonderlijke manier met elkaar verbonden zijn tijdens het leven op aarde. Lichaam en ziel horen bij elkaar en werken een leven lang intensief samen. Tenslotte is ieder mens naar de aarde gekomen met een bepaald doel. Het betreft berichten van goddelijke aard waarin tot in detail wordt verteld over wat je nog zou willen leren op aarde. Wat ga je nog leren en meemaken op aarde? Het ultieme doel is dat wat je mee hebt gemaakt aan het eind van je leven wordt toegevoegd aan je ziel. De ziel is dan een aards leven aan ervaring rijker. Kort gezegd: je aardse ervaringen worden bij elkaar opgeteld en die neem je aan het eind van je leven mee. Dit alles is op zielsniveau met je besproken vóór je aan je reis op aarde begon. Er wordt naderhand met liefde bekeken wat er van je doelen tot stand is gekomen en wat je hebt geleerd tijdens je leven op aarde. Er wordt aandacht besteed aan de laatste en liefdevolle begeleiding die we gaan krijgen als we aan het eind van ons leven naar de goddelijke wereld overgaan. Om precies te zijn hoe het transformatie- en het loslatingsproces van het lichaam en de ziel in zijn werk gaat.

Troost

De tekst heeft tot doel om enige troost te bieden aan ouders van een overleden kind of aan hen die een dierbaar familielid missen, al zal dat voor sommige mensen niet mogelijk zijn. Tevens geeft het de geruststelling dat er wel degelijk leven is na dit leven en dat je straks op de juiste afstemming aankomt. Er is altijd een veilig en beschermend plekje in een goddelijke omgeving voor je gereserveerd. Dit alles is wel afhankelijk van hoe je geleefd hebt en wat je met je leven gedaan hebt op aarde. De altijd helpende hand van God en zijn afgezanten wordt je gereikt als je hem nodig hebt.

Automatisch schrift

Het boek is ontstaan uit zogenaamd automatisch schrift. Simone Westerop: ”Dat  houdt in dat ik mijn gedachten die ik door krijg opschrijf. Omdat het automatisch gaat heb ik geen invloed op het schrijfproces en weet ik vooraf ook niet waar het over gaat, het is mij ook overkomen. Ik schrijf meer dan 20 jaar alle boodschappen op en dit heeft tot een boek geleid. De titel ‘De brieven’ is ontstaan omdat ik de berichten altijd de brieven heb genoemd, omdat ze in briefvorm bij me binnen kwamen, meestal 2 A 4 tjes met tekst per persoon. Ik concentreer me goed en probeer diegene die een boodschap heeft te ontvangen en het op te schrijven en zoals gezegd dit gaat vrijwel automatisch.”

Transformaties

Ook wordt er ingegaan op wat voor transformaties er nodig zijn om het lichaam te verlaten en dat de ziel eeuwig met ons mee gaat. Er wordt verteld hoe het overlijden er uit ziet en dat lichaam en geest tot het einde aan elkaar verbonden zijn. Dat het lichaam uiteindelijk achter blijft en dat onze geest het lichaam op het laatst ons verlaat en op weg gaat naar het hemelrijk. Onze geest heeft dan weer een leven erbij en heeft geleerd van de doelstellingen die gemaakt zijn voordat het aardse leven begon.

Geruststellend boek

Het is een boek wat bovendien enigszins troost kan bieden aan ouders van overleden kinderen. Simone Westerop: ”Het is een geruststellend boek voor iedereen die troost zoekt en is hoopgevend. Niemand hoeft nog bang te zijn voor het overlijden. Ik hoor van de lezers dat het een gemakkelijk boek is wat je fijn weg leest. het is voor iedereen te begrijpen.”

Bestellen

Het boek telt 388 bladzijdes en is uitgegeven door Uitgeverij Elikser in Leeuwarden, ISBN nr. 9789463650656. Het boek kost 22,95 en is overal te bestellen zowel bij de lokale boekhandel als online maar ook bij de uitgever zelf.

 

'

Reacties

article
19652
Oud-Zwolse Simone Westerop debuteert met boek Berichten uit de hemel, de brieven
Simone ter Kulve-Westerop is geboren en getogen Zwolse -onder de oudere Zwollenaren bekend van de
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/19652/oud-zwolse-simone-westerop-debuteert-met-boek-berichten-uit-de-hemel-de-brieven-2/
2019-02-19T09:30:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/02/19090638/Schermafdruk-2019-02-19-08.48.09.png
Simon van Slingelandplein, Simone Westerop, Slagerij Hendrik Westerop, Zwolle
Algemeen, nieuws