Verkeersmaatregelen rondom wielerevenement Craft Ster van Zwolle

Het peloton van de Craft Ster van Zwolle dendert over de Ceintuurbaan in Zwolle
Foto: Rein Tuininga

Het is zaterdag al weer de 59e editie van De Ster van Zwolle. Om het sportevenement veilig te laten verlopen, neemt de gemeente Zwolle verkeersmaatregelen. De maatregelen zijn tussen 13.00 en 18.00 uur van kracht en hebben voornamelijk betrekking op de Ceintuurbaan ter hoogte van Isala. Verkeersborden geven de omleidingsroutes aan.

Binnenstad

Op zaterdag 23 februari valt om 12.00 uur het startschot op het Grote Kerkplein. Het peloton rijdt via de Sassenstraat – Sassenpoort – Groot Wezenland – Luttenbergstraat – Wethouder Alferinkweg – Marsweg – Oldeneelallee. Op de Oldeneelallee is de officiële start om via de Nieuwe Deventerweg – Hollewandsweg Zwolle te verlaten. Verkeer ondervindt hiervan kortdurend oponthoud.

Ceintuurbaan

Tussen 13.00 en 14.00 uur passeert het peloton de Ceintuurbaan, komend vanaf de N35 richting Hasselt. De wielerrenners rijden via de Ceintuurbaan – Oude Meppelerweg – Kranenburgweg de stad uit. Verkeer op en richting Ceintuurbaan ondervindt hiervan een kort moment van oponthoud. Nadat het peloton Zwolle gepasseerd is, wordt de Ceintuurbaan ter hoogte van de Oldeneelallee tot aan de Dokter van Heesweg afgesloten voor het verkeer vanaf circa 13.00 uur. Het gaat hierbij om de rijrichting naar de A28. De rijrichting van A28 naar de Heinoseweg/N35 blijft toegankelijk.
De kruisingen op Ceintuurbaan blijven toegankelijk. Hier zijn verkeersregelaars aanwezig.

N35

Verkeer op de N35 vanuit Wijthmen, Dalfsen, Heino en Raalte richting de A28 wordt tussen 13.30 en 18.00 uur omgeleid via de Oldeneelallee – IJsselallee.

Finish

De finish is ook dit jaar aan de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg, ter hoogte van de Isala.
De wielerploeg komt vanuit Zalk naar Zwolle om via de Spoolderbergweg – IJsselallee – Oldeneelallee – Ceintuurbaan te finishen. De verwachte aankomsttijd is tussen 15.45 en 16.15 uur. Op het moment dat de wielrenners de finish bereiken wordt het verkeer in de omgeving voor korte duur opgehouden. Direct na het finishen wordt de locatie opgeruimd om het verkeer weer doorgang te bieden.

Isala

Isala blijft bereikbaar. Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de N35 en Wijheseweg wordt via de Oldeneelallee, Marsweg, Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg. Dit wordt aangegeven met routecode 2. Vanwege de veiligheid wordt op de Dokter van Thienenweg – Dokter van Heesweg een eenrichtingsverkeer ingesteld ter hoogte van de parkeergarage van Isala. Verkeer dat de parkeergarage van Isala tussen 14.00 en 18.00 wil verlaten, wordt verzocht te rijden via de Dokter van Heesweg naar de Ceintuurbaan.

Overige werkzaamheden voorafgaand of tijdens het evenement

Voorafgaande aan het evenement Ster van Zwolle vinden in de avond/nacht van 22 op 23 februari werkzaamheden plaats ter hoogte van de Heinosetunnel. Vanwege de verdubbeling van het spoor Zwolle – Herfte wordt er een tijdelijke brug aangelegd. Deze komt parallel te liggen aan het spoor. Hiervoor wordt de Heinoseweg in beide rijrichtingen afgesloten tussen 19.00 en 24.00 uur. Bebording geeft de omleidingsroute aan. Verkeer A28 naar N35 wordt omgeleid via de IJsselallee. Verkeer op de Ceintuurbaan wordt omgeleid via Marslanden. Meer informatie over verbreding van het spoor: https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling_zwolle-herfte

Routekaart Ster van Zwolle

 

'

Reacties

article
19621
Verkeersmaatregelen rondom wielerevenement Craft Ster van Zwolle
Het is zaterdag al weer de 59e editie van De Ster van Zwolle. Om het sportevenement
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/19621/verkeersmaatregelen-rondom-wielerevenement-craft-ster-van-zwolle/
2019-02-18T15:46:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/02/18154327/2017-03-04-16.24.00.jpg
nieuws, Sport