Lenteweer tijdens dertiende warmetruiendag: verwarm elkaar, niet de wereld!

De warme trui komt vandaag alleen symbolisch uit de kast
Foto: Pexels

Ondanks de lenteachtige temperaturen tijdens de 13e warmetruiendag is de boodschap er niet minder om: trek bij kouder weer een extra warme trui of vest aan  en zet niet de verwarming hoger. De warme trui staat symbool voor alles wat mensen nu zélf kunnen doen om verdere klimaatverandering tegen te gaan: samen hebben we impact.

De verwarming een graadje lager moet vandaag geen probleem worden! Het wordt heerlijk lenteweer in Zwolle met een temperatuur van rond de 16 graden. Een warme trui is dus ook niet nodig, maar de boodschap des te meer: verwarm elkaar niet de aarde, luidt deze.

Grootste klimaatactie van Nederland

Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen is energiebesparing cruciaal: de knop moet letterlijk om. De nu al ruim 200.000 actief aangemelde deelnemers aan Warmetruiendag zetten de verwarming lager, trekken een extra warme trui aan en besparen per graad 6 procent energie, kosten en uitstoot. Samen hebben we impact: als heel Nederland alleen op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO2. Een heel stookseizoen lager stoken zou neerkomen op een besparing van 1 megaton van het broeikasgas CO2, bijna 30 procent van de CO2-reductie die Nederland in 2030 in de gebouwde omgeving wil realiseren

Verwarm jezelf, niet de wereld

Verwarm jezelf, niet de wereld; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met éen graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En als we dit allemaal samen doen kunnen we op éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. En vieren we elke dag Warmetruiendag, dan besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam! Kortom: samen hebben we impact, en dát is waar we met Warmetruiendag voor gaan.

Stilstaan bij energiebesparing

Warmetruiendag zet energiebesparing – en de belangrijkste factor daarbij: wijzelf, de mens – in het zonnetje. Warmetruiendag is hét moment in het jaar om stil te staan bij ons energiegedrag en onze energiebesparingssuccessen, slimme innovaties en alledaagse duurzame oplossingen met elkaar te delen. Want samen energie besparen, geeft energie! Kortom: zet die verwarming lager, trek een extra warme trui aan

Reacties

article
19569
Lenteweer tijdens dertiende warmetruiendag: verwarm elkaar, niet de wereld!
Ondanks de lenteachtige temperaturen tijdens de 13e warmetruiendag is de boodschap er niet minder om:
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/19569/lenteweer-tijdens-dertiende-warmetruiendag-verwarm-elkaar-niet-de-wereld/
2019-02-15T10:10:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/02/15101019/Schermafdruk-2019-02-15-10.12.38.png
broeikasgassen, CO2, energiebesparing, lenteweer, Venlo, warmetruiendag, Zwolle
nieuws, Politiek