Voorjaarsvakantie 2019: het liefst naar Winterberg als populaire bestemming

Overijsselaars boeken vakantie naar Winterberg
Overijsselaars boeken vakantie naar Winterberg
Foto: Thinkstock/HomeToGo

Vakantiegangers uit Overijssel gaan het liefst met de voorjaarsvakantie naar Winterberg, gevolgd door een skivakantie in Oostenrijk of de zon op Tenerife.

Wintersport blijkt dus een populaire activiteit. Het blijken het voornamelijk gezinnen te zijn van 3 tot 5 personen. De bevolking uit Overijssel geeft gedurende de vakantie gemiddeld zo’n €140 per nacht uit aan een accommodatie. In vergelijking met de gemiddelde Nederlandse vakantieganger blijkt dat de Overijsselaars meer uitgaven aan een vakantieverblijf als het Nederlandse gemiddelde van €128.

Uit onderzoek van HomeToGo blijkt 37% van de Overijsselaars zochten voor de voorjaarsvakantie specifiek naar een vakantiehuis als verblijf. Verder waren ook appartementen (36%) en hotels (16%) erg populair. De statistieken laten zien dat de vakantie voor de Overijsselaars pas geslaagd was wanneer ze een hond kunnen meenemen naar het vakantieverblijf. Bij maar liefst 22% van de specifieke zoekopdrachten was een diervriendelijke accommodatie namelijk gewenst. Ook het hebben van internet bij de accommodatie was erg in trek met maar liefst 20% van alle specifieke zoekopdrachten, gevolgd door een zwembad (19%).

Bron: hometogo

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen