Provinciale verkiezingen: meerderheid voor verbreding ‘karrenspoor’ N35 als ruggengraat Zwolle-Twente

N35 30 kilometer ellende
N35 30 kilometer ellende
Foto: Google Maps

In het verkiezingsdebat voor de Provinciale Staten is een meerderheid voor verbreding van ‘karrenspoor’ N35. De vraag is of automobilisten met 130 over de weg moeten kunnen jakkeren, maar er moet wel wat gedaan worden aan de dagelijkse files en ergernissen. De gemiddelde snelheid is zestig kilometer per uur.

Een ding is zeker: de N35 moet worden verbreed. En snel ook. De N35 zorgt dagelijkse voor ergernissen omdat men altijd in de file staat. Economisch gezien is het de ruggengraat van de provincie Overijssel. GroenLinks in Overijssel wil wel verbeteren maar de snelheid terugbrengen naar 80 kilometer per uur. Het eerste stuk van Zwolle naar Heino heeft inmiddels een verdubbeling van de rijbanen en een verhoging van de snelheid heeft naar 100 kilometer per uur. Voor Heino is de N35 tweebaans en daar beginnen de problemen. Deze duren tot bij Wierden, waar de N35 over gaat in de A35. Dertig kilometer dikke ellende langs Raalte, door Marienheem, onder Nijverdal door. Allemaal tweebaans met verkeerslichten waar de doorgang van het verkeer stokt.

Zestig kilometer per uur

Wie van Heino naar Wierden rijdt doet daar een half uur over, dus zestig kilometer per uur. En dat is veel te langzaam om de weg economisch aantrekkelijk te maken. Een meerderheid van de partijen in Provinciale Staten is voorstander van verbreding.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen