Vanavond finale van Heel Holland Bakt: wie was ‘onze Kim’ ook al weer en wie wint er?

Kim Biemholt, een van de deelnemers van dit seizoen aan Heel Holland Bakt
Foto: Omroep Max

Het lijkt al eeuwen geleden dat de Zwolse taartjunkie Kim Biemholt uit Heel Holland Bakt moest. ”Ik was blijkbaar minder stressbestendig dan ik dacht”, zei ze na haar vertrek. Inmiddels is de finale bereikt met Anna, Maroeska en Nicole. Het wordt spannend wie dit seizoen #HHB gaat winnen.

Vanavond is Kim als oud-deelnemer terug op televisie tijdens de immens spannende finale van de bakstrijd. De liefhebbers van Heel Holland Bakt zijn tot op het bot verdeeld wie van de drie de beste is en vanavond als winnaar wordt uitgeroepen door Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Welke baksels vallen het best in de smaak?

In ieder geval zijn de finalisten op stoom voor de laatste uitzending. Op de vraag hoe de finalisten tot het spektakelstuk zijn gekomen in de finale zegt Anna: “Ik heb Turkse roots en vond het een mooi idee om met mijn spektakelstuk een link te leggen tussen Nederland en Turkije.” Maroeska heeft haar lievelingssmaak terug laten komen in de taart en Nicole zegt: “Voor dit recept heb ik vooral gekeken naar wat ik nog niet eerder heb gebakken en wat bij de stijl van de opdracht past. De eindopdracht heeft een beetje een cartoonachtige stijl, dus ik wil mijn taart graag in dat sfeertje bakken.”

Exit Kim

Voor de Zwolse Kim kwam de exit met de jaarwisseling. Het thema ‘Gelukkig Nieuwjaar’ kwam terug in alle opdrachten, die weer een ware uitdaging vormden voor de acht overgebleven kandidaten. Omdat er geproost moest worden op het nieuwe jaar, begonnen de kandidaten met een champagnetaart. Een complexe opdracht: de champagne mocht niet overheersen, maar moest wel goed geproefd kunnen worden. Voor Kim was het een lastige opdracht. Het inschatten van de juiste champagnesmaak vond ze lastig, aangezien ze zelf geen liefhebber is van het feestelijke drankje. De jury was kritisch op de ‘Fruitige Champagne’ taart van Kim. De gelei was te heet geworden, waardoor deze volgens de jury niet meer te serveren was. De goed geslaagde mousse kon dit helaas niet meer volledig compenseren.

Churro cups

De opdracht met de Churro Cups viel ook al niet mee. Het juryoordeel werd een slagveld. Weinig cups hadden het gewenste uiterlijk en ook over de smaak was de jury niet snel tevreden. Ook Kim kreeg kritiek, maar eindigde in de middenmoot. Als laatste bakten de kandidaten een nieuwjaarstaart. Een creatieve opdracht, waarbij de kandidaten alle vrijheid kregen om smaken te combineren en een spektakel te creëren. Kim bevond zich in de gevarenzone, het was haar laatste kans om zich te bewijzen. Kim maakte een kokoscake genaamd ‘Wit & Goud’, maar had tijdens het bakproces veel problemen. Zo erg zelfs, dat ze tijdens het bakken al sprak van een ‘fiasco’. Na het eindoordeel bleek dat Kim het programma moest verlaten en dat leidde tot tranen bij haar en haar teamgenoten.

Lees terug

'

Reacties

article
19265
Vanavond finale van Heel Holland Bakt: wie was 'onze Kim' ook al weer en wie wint er?
Het lijkt al eeuwen geleden dat de Zwolse taartjunkie Kim Biemholt uit Heel Holland Bakt
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/19265/vanavond-finale-van-heel-holland-bakt-wie-was-onze-kim-ook-al-weer-en-wie-wint-er/
2019-02-03T12:55:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/02/03122415/Schermafdruk-2019-02-03-12.26.19.png
André van Duin, Anna, Heel Holland Bakt, Maroeska, Nicole, Robèrt van Beckhoven, taartjunkie, Zwolle
Algemeen, nieuws, Regio