Politie in Zwolle pakt twee mannen op die nog gevangenisstraf moeten uitzitten

Twee mannen opgepakt met elk nog zestig dagen cel te goed
Foto: Pixabay

De politie in Zwolle heeft twee mannen aangehouden die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. De mannen, die allebei zo’n zestig dagen open hebben staan, lijken elkaar niet te kennen. Een van hen kreeg ook nog een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden een 34-jarige bestuurder van een auto. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond in de politiesystemen gesignaleerd. Het Openbaar Ministerie verzocht om zijn aanhouding in verband met mogelijk betrokkenheid bij heling en bovendien moest de man nog een gevangenisstraf van 60 dagen ondergaan. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Valse naam

Later werd een bestuurder gecontroleerd die geen geldig rijbewijs of anders geldig identiteitsbewijs kon tonen. Hij gaf wel een naam op maar deze kwam in de systemen niet voor en de agenten kregen het vermoeden dat die naam niet klopte. Om zijn identiteit vast te stellen is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de hand van zijn vingerafdrukken bleek daar dat het een 27-jarige man uit Amsterdam betrof. Nu bleek ook waarom de man een vasle naam op gaf. Hij moest nog een gevangenisstraf van 62 dagen uitzitten voor een eerdere veroordeling.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden