Kerkdienst in Dominicanenkerk Zwolle tegen Nashville-verklaring

LHBTI-gemeenschap komt met kerkdienst in actie tegen de Nashville-verklaring
Foto: Pixabay

Met een speciale viering wil de LHBTI-gemeenschap in Zwolle benadrukken dat iedereen het verdient zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen. De kerkdienst, vanavond in de Dominicanenkerk, is een reactie op de Nashville-verklaring.

Een ‘Viering van Liefde’, dat is de boodschap die de initiatiefnemers willen uitdragen is dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.  Er zijn sprekers vanuit kerken en de LHBTI-gemeenschap. Bezoekers kunnen bijdragen aan een gebaar door een ‘bloem voor de liefde’ mee te nemen en te leggen bij een steeds groter wordend divers boeket. Na afloop is er koffie en thee in de kloostergang.

LHBTI

De viering is een initiatief van de belangenorganisatie COC Zwolle, Stichting Zwolle Pride, de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat, Academiehuis Grote Kerk, de LHBTI-gemeenschap en diverse kerkgenootschappen, in samenwerking met de gemeente Zwolle.

De initiatiefnemers willen met de viering een krachtig en liefdevol signaal afgeven voor liefde, begrip en verbondenheid. Ze stellen dat de liefde er is om gevierd te worden. Ieder mens, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit, verdient het om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.De dienst begint om 19.00 uur

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden