Sinterklaasactie: laat de Zwolse kinderen niet buiten de pakjesboot vallen

Kinderen waarvan de ouders leven op het bijstandsminimum hebben ook recht op cadeaus
Kinderen waarvan de ouders leven op het bijstandsminimum hebben ook recht op cadeaus
Foto: Eigen foto

De Zwollenaren Ron Zwiers en Frank Overweg zijn met hulp en steun van hun vrouwen Silvia en Sabrina begonnen met een Sinterklaasactie voor gezinnen met kinderen in zwolle die op of nabij of onder de inkomstengrens leven. Gezinnen die vaak geen mogelijkheid hebben om met Sinterklaas iets extra’s te doen voor hun kinderen.

Zij zijn een actie gestart waarbij geen geld wordt gevraagd, maar een gift te doen in de vorm van cadeaus. Hiervoor worden gezinnen gezocht die rond de bijstandsnorm leven en om wat voor reden de kinderen geen ‘heerlijk avondje’  kunnen geven. Zwiers en Overweg willen juist deze groep kinderen met hulp van de Zwollenaren en Sinterklaas met zijn pieten dit wel geven.

Stilletjes

Zwiers en Overweg zeggen: ”Het zal je maar gebeuren, dat de Sint stilletjes je huisje voorbij rijdt. Al je vriendjes en vriendinnetjes krijgen cadeaus, maar jouw huisje gaat hij voorbij. Dat je ouders geen geld hebben voor een verjaardagscadeau, dat kun je nog snappen. Maar Sinterklaas heeft een pakhuis vól cadeautjes. Ben jij soms niet lief genoeg?”

Sneu

Het is toch sneu dat er kinderen zijn die op school komen en andere kinderen horen vertellen over pakjes avond en jij kunt niks vertellen over Sinterklaas. Daarom vragen de beide mannen om te doneren in de vorm van cadeautjes zodat ieder Zwols kind kan vertellen over het heerlijke avondje op 5 december. Zwiers en Overweg hopen dan ook dat hun beider huizen de komende weken veranderen in pakhuizen vol met cadeau’s voor de kinderen waarvan de ouders in financieel zwaar weer zitten

Doneren

Wie een cadeau wil doneren kan dit iedere zaterdag inleveren tussen 12.00 en 20.00 uur en op woensdagavond tot 21.00 uur aan de Ruiterlaan 16 (bij het Engelse Werk) en in Zwolle-Zuid aan de Multerkamp 4. Wie net kan komen brengen, in overleg kan het ook worden opgehaald. Inmiddels wordt er al flink gedoneerd door onder meer Coolsound, Post.nl, Jumbo Sellekamp en Aktie Sport. Ook is men regelmatig in winkelcentrum Zwolle-Zuid te vinden.

De actie is ook te volgen via facebook: @sinterklaasactiezwolle

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen