Zwolse Hengelsportvereniging opent vissteiger voor mindervaliden

Zo komt de eerste vissteiger voor mindervaliden eruit te zien
Zo komt de eerste vissteiger voor mindervaliden eruit te zien
Foto: HSV De Hengelsport

De Zwolse Hengelsportvereniging (HSV) opent vrijdag 2 november een vissteiger voor mindervaliden aan het Zwarte Water. En men is daar heel trots op.

Deze vissteiger is door de hengelsportvereniging en Sportvisserij Oost Nederland aangelegd voor Mindervalide vissers. Dit betekent dat voor deze vissteiger aanvullende regels gelden  Ook valide vissers mogen vanaf de steiger vissen als deze niet bezet is. Meldt een mindervalide visser zich dan moet men de vissteiger verlaten. Er geldt een aanlegverbod om bij de vissteiger aan te legen. Dit geldt ook voor het verharde pad naar de steiger waar geen auto’s neergezet mogen worden. Voor het Zwarte Water geldt een landelijke vergunning. Mindervaliden en vissers van hengelsportverenigingen die bij Sportvisserij Nederland zijn aangesloten en in bezit zijn van een geldige vispas mogen gebruik maken van de vissteiger.

Hengelsport Zwolle heeft zich tot doel gesteld om in elk stadsdeel van Zwolle minimaal één mindervalide vissteiger te realiseren. De hengelsporters willen mindervaliden de mogelijkheid bieden om binnen niet als te grote afstand van hun woonlocatie te kunnen vissen op een voor hen toegankelijke en veilige vissteiger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen