Cibap geeft nieuwe invulling aan ‘stationsfiets’ en wordt busvervoer ontlast

Vijftig fietsen voor studenten Cibap
Vijftig fietsen voor studenten Cibap
Foto: Cibap Zwolle

Er pendelen dagelijks zo’n 50 leerlingen van Cibap op de fiets tussen het station en de school. Elk met een eigen ontwerp, gemaakt door studenten van de  opleiding grafisch ontwerper, visual deSigner en filmmaker.  Met dit initiatief wordt het overvolle busvervoer enigszins ontlast. Wethouder William Dogger reikte de fietsen uit aan de studenten.

‘Een prachtig initiatief’ roemt Wethouder Dogger het fietsenproject. ‘‘Het gaat goed met Zwolle, het wordt steeds drukker, de economie groeit. Keerzijde is de drukte in het openbaar vervoer.” Student Jos ten Brinke beaamt dit. ‘‘Ik neem regelmatig een trein eerder om de drukte in de bus voor te zijn, maar dan ben ik veel te vroeg op school. Ik ben daarom heel blij met de Cibap fiets.’’ Coby Zandbergen, voorzitter College van Bestuur is trots op de samenwerking van de diverse opleidingen die dit project tot stand brachten.

Subsidie

Het Cibap ontvangt subsidie voor dit project van de Provincie Overijssel vanuit de werkgeversaanpak van het programma ‘Slimme en Duurzame Mobiliteit’. In dit programma worden initiatieven van bedrijven en organisaties die bijdragen aan een betere bereikbaarheid gestimuleerd. Met dit project wordt niet alleen het busvervoer ontlast. Ook reductie van filedruk en CO2 uitstoot zijn doelstellingen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen