Swapfiets: Zwolle krijgt ook fietsen met blauwe banden

De Swapfiets komt naar Zwolle
De Swapfiets komt naar Zwolle
Foto: Swapfiets

Met de lancering van abonnementsdienst Swapfiets in Zwolle, kunnen ook Blauwvingers op een fiets met een blauwe voorband rijden.

Swapfiets is een fietsabonnement die voor een vast bedrag per maand, klanten voorziet van een altijd werkende fiets. Service en reparaties zijn namelijk inclusief. Na negentien steden in Nederland wordt het succesvolle concept nu ook uitgerold in Zwolle.

Swapfiets werkt simpel: voor €15,- per maand (€12,- voor studenten) krijgen mensen een robuuste fiets met dubbel slot, altijd werkende verlichting en diefstalverzekering. Bij een defect, zoals een lekke band, komt er binnen twaalf uur een fietsenmaker langs aan huis. Deze zal de Swapfiets repareren of ‘swappen’ voor een ander exemplaar. Op deze manier is de klant altijd binnen tien minuten weer onderweg.

Blauwe voorband

Het bedrijf onderscheidt zich van bestaande fiets concepten omdat het ook zorg draagt voor de duurzaamheid van de fiets. Door de introductie van Swapfiets zullen de fietswrakken, en daarmee overvolle en rommelige fietsenrekken, afnemen. De startup, is met meer dan 65.000 klanten al een groot succes in Nederland en ook actief in Duitsland, België en Denemarken. De Swapfiets is te herkennen aan de iconische blauwe voorband. Mede-oprichter Steven Uitentuis: “In elke stad, in elk fietsenrek een blauwe band. Dat is waar wij voor gaan!”

Fietsstad Zwolle

Zwollenaren fietsen graag en het concept wordt dan ook met open armen ontvangen door de gemeente. Wethouder William Dogger: “Zwolle is erg blij dat ze in de kopgroep van steden in Nederland zit waar Swapfiets zich heeft gevestigd. Met het hoogste fietsgebruik ter wereld is Zwolle een wereldfietsstad. Tweederde van de Zwollenaren fietst dagelijks en steeds meer forensen en scholieren van buiten Zwolle komen op de fiets. Ik hoop van harte dat Swapfiets succesvol is, en dat het leidt tot minder kapotte fietsen en zwerffietsen en meer bezoekers in de stad. Daarmee draagt het bij aan een gastvrije binnenstad.” De blauwe band is inmiddels ook al zichtbaar in het Zwolse straatbeeld, want het bedrijf heeft de afgelopen weken al meer dan 400 abonnementen afgesloten aan, onder andere, de startende studenten in de Hanzestad.

Officiële opening:

Op donderdag 13 september om 19:00 uur zal de winkel aan Thomas à Kempisstraat 3 officieel worden geopend door Wethouder William Dogger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen