Henk Jan Meijer bruismeester tijdens de bruisweken in Zwolle

René de Heer en Henk Jan Meijer verhuizen naar Vliegend paard
René de Heer en Henk Jan Meijer verhuizen naar Vliegend paard
Foto: Youtube

Burgemeester Henk Jan Meijer krijgt tijdens de bruisweken, de introductieperiode voor eerstejaars MBO en HBO, er een functie bij: hij wordt bruismeester. Wethouder René de Heer wordt loco-bruismeester.

Het is niet zomaar een symbolische titel, als Bruismeester zal de Zwolse burgemeester samen met loco-bruismeester René de Heer toezicht houden op het reilen en zeilen van de Bruiscamping en de verschillende activiteiten in de Zwolse binnenstad. Daarnaast zullen beide heren zich inzetten om alle nieuwe studenten zo goed mogelijk wegwijs te maken in Zwolle. Onlangs werd de kantoren van de Zwolse burgemeester en wethouder al verhuisd naar studentencafé Het Vliegende Paard, wat tijdens de Bruisweken wordt omgedoopt tot het Bruishuis.

Bruisconcert

Wethouder René de Heer zal in functie van loco-bruismeester samen met vaste presentator Boudewijn Koops fungeren als spreekstalmeester tijdens het Bruisconcert op het Grote Kerkplein. Op dinsdagavond 28 augustus zal dit minifestival gratis toegankelijk zijn waarbij zangeres Maan, zanger Wulf en rapper Joost zullen optreden.

Bruisweken

De Bruisweken zijn de algemene introductieweken voor studerend Zwolle waarbij nieuwe studenten kennismaken met alles wat Zwolle als studentenstad te bieden heeft. Tijdens de Bruisweken staat Zwolle drie weken lang in het teken van introductieactiviteiten. Daarnaast wordt op sportpark de Marslanden de grootste studentencamping van Nederland opgezet waar van 27 tm 29 augustus ruim 3000 studenten zullen overnachten en van waaruit ze de stad zullen verkennen en kennismaken met hun opleiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen