Bromfietscontrole aan de Wevelinkhovenstraat

Bromfietscontrole in Zwolle
Bromfietscontrole in Zwolle
Foto: Judith Lohuis

ZWOLLE – Je gaat als fotograaf op pad om foto’s te maken en rijdt letterlijk en figuurlijk het nieuws binnen. Op haar scooter werd Judith Lohuis aangehouden om haar voertuig bij een bromfietscontrole te laten controleren. Voor haar was alles in orde: voor veel andere scooterrijders niet. Een scooterrijder reed zonder rijbewijs.

Het was al voor de vierde keer dat de scooterrijder bij een bromfietscontrole tegen de lamp liep. Daarom werd in overleg met de verkeersofficier de snorfiets in beslaggenomen. Er werden aan de Wevelinkhovenstraat in korte tijd 23 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er wordt bij dergelijke keuringen gelet op de technische staat, zoals de snelheid (rollerbank), maar ook remmen, spiegels, verlichting en de banden.

WOK-status

Als de technische staat niet in orde is, of de snelheid te hoog krijgt de brom/snorfiets een zogenoemde WOK-status. WOK betekent Wachten Op Keuren. Deze bestuurder mag nu niet verder rijden totdat alle geconstateerde gebreken zijn hersteld en opnieuw is gekeurd bij de RDW. Verder zijn er bij de controle aan de Wevelinkhovenstraat bekeuringen gegeven voor geen spiegels op de snorfiets en de reminrichting niet op een deugdelijk manier werkte. Boetes beginnen bij 60 euro en kunnen oplopen tot een bedrag waarvan de officier bepaalt hoe hoog ze worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen