OldStars Walking Football in Zwolle Zuid

Walking football bij SVI
Walking football bij SVI
Foto: Pixabay

ZWOLLE – Wie trapt er een balletje mee? Dat kan op dinsdag 10 of 17 juli bij voetbalvereniging SVI op sportpark De Siggels. Van 10.00 tot 11.00 uur wordt OldStars Walking Football gespeeld.

PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, slaat samen met SportService Zwolle, WijZ Welzijn, ZAC. en voetbalvereniging SVI de handen ineen om ouderen in beweging te brengen. Niet alleen sportief bezig zijn, maar ook het sociale karakter is hierbij van groot belang.

Trainingen

OldStars Walking Football neemt in belangstelling toe. Sinds eind 2016 wordt er al OldStars Walking Football gespeeld door een team van PEC Zwolle United en WijZ Welzijn op Sportcampus de Pelikaan. Vanaf half juni zijn er een aantal trainingen gestart bij voetbalvereniging SVI. Deze trainingen zijn geheel vrijblijvend en gratis toegankelijk. De ideale manier om te kijken of Walking Football bij u past.

Walking Football

OldStars Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst en een vorm van voetbal waarbij, de naam zegt het al, de spelers niet rennen maar wandelen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Daarbij is het goed voor de gezondheid.

Spelregels

Er wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en is het hebben van fysiek contact niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen en maakt het voetballen uitdagender. Communicatie, gericht passes geven en timing zijn door deze regels dan ook erg belangrijk. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in het clubhuis van de vereniging, speelt ook een grote rol binnen het OldStars Walking Football.

SVI

Dinsdag 10 juli en dinsdag 17 juli heeft u nog twee kansen om geheel vrijblijvend (en gratis) mee te doen met de trainingen bij voetbalvereniging SVI. Onder begeleiding van een instructeur kunt u kennis maken met OldStars Walking Football. Voetbalervaring of kennis van voetbal is niet nodig, zowel mannen als vrouwen kunnen OldStars Walking Football spelen!

Kennismaken

Wie trapt een balletje mee dinsdag 10 of 17 juli? Opgeven is niet nodig. Vanaf 9.45 uur is er iemand aanwezig om de deelnemers te verwelkomen op het sportpark en na afloop van de training staat de koffie klaar. Meer informatie? contact opnemen met Marcus Jan Schiere, sportparkmanager van Sportpark de Siggels, [email protected] of 06-46480690.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen