Zwols duo wint landelijke finale Kunstbende in Amsterdam

Micah en Julia
Foto: Deltion

ZWOLLE  – Micah (18) en Julia (17) uit Zwolle hebben de finale van het Kunstbende Festival gewonnen. Dit is een landelijke wedstrijd in Amsterdam voor jong talent van dertien tot achttien jaar oud. Zij wonnen in de categorie muziek.

Het Zwolse duo was afgelopen jaar drie keer te zien het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Ze speelden op het Deltion Vip Lounge podium, het Kunstbende podium en het hoofdpodium. Al op zevenjarige leeftijd schreef Micah zijn eerste liedje. Inmiddels heeft hij al twee nummers digitaal uitgebracht. Julia speelt vanaf haar zevende viool en maakt sinds haar twaalfde deel uit van het Britten Jeugdstrijkorkest. Het duo werkt nu al ruim een jaar samen.

Zoektocht

Pop, folk, country, blues & jazz zijn de bronnen waar Micah en Julia inspiratie uit halen. Gitarist, pianist en zanger Micah Bartelds schreef rond zijn zevende zijn eerste lied. Zijn eerste muzikale helden, Michael Jackson, Cash, Prince, John Mayer en Chet Baker, beïnvloedden en inspireerden hem bij de zoektocht naar zijn eigen stijl, melodieën, sound en woorden.. Naast zijn solo-activiteiten vormt hij een duo met zangeres, liedjesschrijfster en violiste Julia Snijder.\

Jeugdstrijkorkest

Julia Snijder speelt vanaf haar zevende viool en maakt sinds haar twaalfde deel uit van het fameuze Britten Jeugdstrijkorkest. Naast haar liefde voor klassieke muziek ontwikkelt Julia ook steeds meer liefde voor jazz en singersongwriter-muziek. Die liefde deelt ze met Micah en inmiddels werken ze nu ruim een jaar aan een gezamenlijk eigen geschreven repertoire.

Debuutsingle

In het voorjaar van 2018 verscheen hun debuutsingle Tears of Freedom. Een lied over het verlangen naar vrijheid. Opgenomen eind januari 2018 tijdens een opname sessie in de Excelsior Recording studio te Amsterdam onder leiding van Sietse Damen (werkte o.a met Douwe Bob, Jacqueline Govaert, Spinvis, Tim Knol, Moss, Tangarine, Bewilder, The Gospel Sessions en Canshaker Pi.)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden