Twee weken lang in de bus via station Zwolle in verband met werkzaamheden

Station Zwolle gaat op de schop
Station Zwolle gaat op de schop
Foto: Google Maps

ZWOLLE – Waar je normaal gesproken in drie kwartier van Olst naar Lelystad -in een al dan niet overvolle trein- zoeft, moet de reiziger van 30 juni tot en met 16 juli rekening houden met een uur extra reistijd. Station Zwolle gaat in die periode op de schop. Dus wordt het reizen met de bus.

Wie dus met de regelmaat met de trein van, naar of via station Zwolle reist moet de eerste twee weken van juli rekening houden met een extra reistijd van een uur. In deze periode worden perrons, sporen en wissels vernieuwd. Deze ingrijpende verbouwing heeft fikse gevolgen voor de reizigers. Dit is noodzaak om te zorgen dat het spoor bij Herfte uitgebreid kan gaan worden. Het voordeel is dat treinen in de richting van Emmen niet meer op elkaar hoeven te wachten om te passeren.

Bussen

Op de trajecten tussen Zwolle en Olst, Zwolle naar ’t Harde en vanuit Zwolle naar Kampen-Zuid rijden dus bussen. Ook op de trajecten vanuit Zwolle naar Kampen (Kamperlijntje) en richting Ommen en Raalte worden bussen ingezet. Het moet gezegd dat het vervoer per bus prima wordt geregeld om de reizigers tijdig af te leveren op de diverse stations rondom Zwolle.

Spoorknooppunt

Station Zwolle is het op een na grootste spoorknooppunt van Nederland. Dagelijks zijn er zo’n dertigduizend passagiers die vanuit acht richtingen via Zwolle reizen. Om het station klaar te maken voor de toekomst moeten er diverse werkzaamheden worden verricht. Daarom gaat het station twee weken dicht. Omdat het net voor de zomervakantie is zijn er nog veel mensen die moeten werken en zij moeten goed opletten om op het juiste station met de trein verder te reizen.

Drie kwartier vertraging

Wie dus van 30 juni tot en met 16 juli via station Zwolle reist moet dus rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot drie kwartier. Houd dus goed de reisplanner in de gaten van de NS.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen