ChristenUnie houdt rug recht tegen vrije koopzondag

Winkels gaan op zondag open
Winkels gaan op zondag open
Foto: Pixabay

ZWOLLE – Zoals verwacht hebben de twee wethouders Ed Anker en Michiel van Willigen van de ChristenUnie tegen de vrije koopzondag gestemd. Een meerderheid in het college stemde er wel mee in. Dus de vrije koopzondag gaat door, mits de raad er mee instemt.

Het moet gezegd dat het Zwolse college de vrije koopzondag voortvarend heeft aangepakt. Het was al bekend dat de meeste partijen voorstander zijn van het vrijgeven van de zondag als koopzondag en het is dus geen verrassing dat het gaat gebeuren. Iedere ondernemer mag zelf weten of men wel of niet op zondag de winkel van het slot doet.

Niet blij

Natuurlijk is de ChristenUnie niet blij met dit collegebesluit. De partij verzet zich met hand en tand tegen de koopzondag en neemt dit verlies. Het was echter voor fractievoorzitter Gerdien Rots geen reden om niet in dit college te stappen omdat ze bij tal van andere zaken wel een stempel konden drukken. Onder meer de zorg voor slachtoffers van mensenhandel, aanpakken van echtscheidingen en het belang van waardig ouder worden.

Zondagmiddag

De winkeliersvereniging CityCentrum stelt dat -gezien het bijzondere karakter van de zondag- de winkels pas na de middag open gaan. Mensen die op zondagmorgen naar de kerk gaan hebben dan geen last van het winkelend publiek. Er zijn echter geen juridische mogelijkheden om winkels tegen te houden die op zondagmorgen de winkel van het slot draaien.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen