800 Zwolse banen gaan verloren bij Zilveren Kruis

Het kantoor van Zilveren Kruis/Achmea Zwolle
Het kantoor van Zilveren Kruis/Achmea Zwolle
Foto: Google Maps

ZWOLLE – Zorgverzekeraar Zilveren Kruis vertrekt uit Zwolle en verhuist de 830 banen naar Apeldoorn, Leiden en Leeuwarden.

Door het eerder aangekondigde vertrek van zorgverzekeraar Zilveren Kruis uit Zwolle, verhuist het werk van zo’n 830 medewerkers rond de zomer van 2019 naar Apeldoorn (480), Leeuwarden (340) en Leiden (10). Dit zijn drie kernlocaties van moederbedrijf Achmea.

Tegenslag voor Zwolle

De sluiting van de locatie Zwolle en de verplaatsing van de banen vloeien daaruit voort. De ondernemingsraad van Zilveren Kruis heeft recent een positief advies gegeven. De komende tijd zal duidelijk worden hoeveel medewerkers precies meegaan naar de nieuwe locaties. Achmea streeft ernaar zoveel mogelijk medewerkers te behouden bij de verhuizing.

Impuls voor Leeuwarden

Met de verplaatsing van 340 banen van Zwolle naar Leeuwarden wordt ruimschoots invulling gegeven aan de afspraken die eind vorig jaar zijn gemaakt tussen Achmea en De Friesland. Deze substantiële verplaatsing is een belangrijke economische impuls voor Leeuwarden en voor Friesland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen