Johnny’s 11 presenteren de nieuwe bal voor de eredivisie

De presentatie van de nieuwe bal van Derbystar in het PEC stadion
De presentatie van de nieuwe bal van Derbystar in het PEC stadion
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Johnny’s 11, kinderen die symbool staan voor alle Nederlandse kinderen, hebben samen met Johnny de Mol de nieuwe bal voor de eredivisie gepresenteerd in het stadion van PEC Zwolle.

De nieuwe Derbystar bal wordt het komende seizoen in de eredivisie gebruikt als wedstrijdbal. De kinderen van Johnny’s 11 presenteerden samen met de televisiester de nieuwe bal. Johnny’s 11 is een afspiegeling van kinderen uit de Nederlandse samenleving. Van kinderen die uit Syrie zijn ontvlucht tot kinderen die opgegroeid zijn in Het Gooi en kinderen die uit huis zijn geplaatst. Ook twee kinderen uit het televisieprogramma Hotel Syndroom zitten in het team.

Johnny’s 11

Na de officiële onthulling van de nieuwe bal moest er natuurlijk gespeeld worden. PEC Zwolle had een aantal spelers opgetrommeld die onder leiding van PEC Zwolle-trainer John van het Schip (zwager van Johnny de Mol) speelden tegen Johnny’s 11. Een feestelijke kennismaking met de nieuwe voetbal die volgend jaar op alle velden wordt gebruikt. Gezien het enthousiasme van de spelers lijkt de bal in goede aarde te vallen.

Verhaal

Johnny de Mol zegt: ”De bal is echt te gek geworden. Vooral het verhaal achter de bal maakt het heel bijzonder. Sommige uitspraken van de kinderen tijdens het ontwerpen zijn rechtstreeks op de bal terecht gekomen. Zo is de bal hun boodschap aan de samenleving geworden.” De bal is ontwikkeld in samenwerking met Sportdirect.com. Op 6 mei, tijdens de laatste speelronde van dit seizoen, zal de bal voor het eerst over de velden rollen

De nieuwe derbystar voetbal voor het volgend seizoen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen