Parkeren Wijthmenerplas moderner maar duurder

De Wijthmenerplas Zwolle
De Wijthmenerplas Zwolle
Foto: Google Maps

ZWOLLE – Het parkeren bij de Wijthmenerplas heeft een upgrade gekregen. ER kan nu contact, achteraf en contacloss worden betaald. Daarnaast is er cameratoezicht, maar het parkeertarief is wel verhoogd van drie naar vijf euro per dag.

Het nieuwe parkeersysteem is gemoderniseerd en biedt meer gemak en gebruiksmogelijkheden. Bij het oude parkeersysteem kon alleen met gepast muntgeld worden betaald; er waren nog geen mogelijkheden voor betaling met moderne middelen. Het nieuwe systeem is daarvoor wel uitgerust en biedt flexibiliteit naar de toekomst. Zo kan er vanaf 1 mei 2018 achteraf en op ieder moment worden betaald bij een betaalautomaat die centraal op het parkeerterrein staat. Bij binnenkomst wordt een kaartje getrokken dat de hele dag geldig is. Zo worden wachtrijen bij vertrek voorkomen. Vooralsnog blijft contant betalen ook mogelijk.

Duurder

De ‘zon van het gemak’ gaat niet voor niks op. Dus ook de parkeertarieven gaan omhoog van drie naar vijf euro per dag. Deze periode duurt van 1 mei tot en met 1 oktober tussen 8.00 uur en 16.30 uur. Daarna is het weer gratis. Reden van de verhoging is dat de beheerskosten omhoog zijn gegaan en dat er verbeteringen zijn zoals de toiletgebouwen en de trailerhelling voor hulpdiensten als hun boot te water moet.

Sociale veiligheid

Het nieuwe systeem is niet alleen bedoeld om parkeergeld te heffen om zo de kosten van de exploitatie van de Wijthmenerplas te betalen. Het speelt ook een belangrijke rol bij de beheersing van de toegang van het gebied in relatie tot de sociale veiligheid. Het biedt hiervoor meer mogelijkheden dan het oude systeem: er is cameratoezicht bij de entree en het systeem kan worden gebruikt om het gebied af te sluiten na zonsondergang.

Gesloten

Het parkeren blijft gratis na 16.30 uur en in het laagseizoen. In die periode is het vooral een wandelgebied. Na zonsondergang is het gebied gesloten voor auto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen