Politiemannen aangehouden voor schending ambtsgeheim

Twee politiemannen zijn opgepakt vanwege verdenking oninteger gedrag
Foto: Politie

ZWOLLE – Twee politiemedewerkers zijn aangehouden in verband met schending van hun ambtsgeheim. De politiemannen werkten in twee verschillende teams (één in Gelderland, de ander in Overijssel).Zij zijn inmiddels ingesloten en worden verhoord door rechercheurs van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie.

“Integriteit is het kloppende hart van de politie, een echte kernwaarde”, zegt politiechef Oscar Dros. “Het publiek mag van ons verwachten dat we bij elke indicatie van oninteger gedrag optreden, zoals we nu ook doen.”

Lastig

Dros: “Hoe lastig het ook is, we moeten ons oordeel nog even uitstellen. Politiemensen hebben dezelfde rechten als verdachte burgers; zij zijn onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”

Integriteit

Toch baalt de politiechef van het beeld dat zou kunnen ontstaan. “Integriteit is het belangrijkste fundament van de politie. Elke vermeende integriteitsschending raakt politiemensen. Dat weerhoudt ons er overigens niet van om dergelijke zaken zelf naar buiten te brengen. Als je integriteit echt serieus neemt moet je eerlijk en transparant zijn.”

'

Reacties

article
11498
Politiemannen aangehouden voor schending ambtsgeheim
ZWOLLE – Twee politiemedewerkers zijn aangehouden in verband met schending van hun ambtsgeheim. De politiemannen
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/11498/politiemannen-aangehouden-voor-schending-ambtsgeheim/
2018-04-17T07:32:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/04/17073207/polititie-uniform.jpg
integer gedrag, integriteit, integriteitsschending, Openbaar Ministerie, Oscar Dros, politiechef
nieuws, Politie