Vermoeden rattengif in Wezenlandenpark

Vermoedelijk rattengif gevonden in Wezenlandenpark
Vermoedelijk rattengif gevonden in Wezenlandenpark
Foto: Arendjan Knol
Hij alarmeerde de politie die zelf ook het vermoeden had dat het om rattenkorrels ging. Hij waarschuwt dat als honden hiervan eten dat ze bloedingen krijgen en onherroepelijk dood gaan. Het is dus oppassen voor hondenbezitters om goed op te letten wat een hond in het park vreet.

Verschijnselen

De eerste verschijnselen worden pas na 3 tot 4 dagen zichtbaar. Sloomheid, gebrek aan eetlust en soms bloederige ontlasting of rode urine. Als er veel bloed verloren is gegaan worden de slijmvliezen in de bek bleek. Opvallend vaak zien we dat honden met een rattengif vergiftiging hoesten of een pompende ademhaling hebben. Dit wordt veroorzaakt door bloedingen in de borstholte.

Dierenarts

Het is dus van belang dat een hond geen rattengif kan eten. Maar als de hond dat wel doet is het zaak om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan zodat die de hond kan laten braken. Na twee uur heeft dit geen zin meer en moet bloedonderzoek uitwijzen of behandeling of behandeling zinvol is. Dit kan pas na 48 uur. Dat is voor de hond geen probleem omdat er de eerste dagen toch geen verschijnselen zullen ontstaan. Als de hond eenmaal verschijnselen heeft dan is het belangrijk om zo snel mogelijk na onderzoek te starten met  behandeling.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen