Reprimande voor politie voor ‘fout parkeren’

Het briefje aan de politie
Het briefje aan de politie
Foto: Politie Zwolle

ZWOLLE – De Zwolse politie kreeg een reprimande van iemand die zich er blijkbaar aan stoorde dat de dienstauto ‘fout geparkeerd’  stond en liet een briefje achter.

De Zwolse politie op facebook: Wij kregen vandaag een melding bij winkelcentrum de Dobbe. Aangezien er op het parkeerterrein markt was hebben wij gebruik gemaakt van onze vrijstelling van het Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens en het voertuig op het trottoir geparkeerd.

De politie legt uit: ”Dit doen wij omdat wij altijd weg kunnen worden geroepen door de meldkamer voor een spoedmelding. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat een winkeldief agressief wordt, dan is het beter om ons dienstvoertuig dichtbij te hebben staan. Uiteraard proberen wij waar mogelijk ons dienstvoertuig zo neer te zetten dat de mensen er gewoon omheen kunnen.”

Bij de melding waar de politie naar toe moest was de betrokken persoon slecht ter been en dus wat het een uitkomst dat het dienstvoertuig dichtbij stond.  Bij terugkomst bij ons dienstvoertuig kwamen wij erachter dat wij een ‘parkeerbon’ hadden gekregen.

Tot slot: ”Voor diegene die dit voor ons heeft achtergelaten laat volgende keer even uw telefoonnummer achter dan leggen wij met alle liefde uit waarom ons voertuig zo geparkeerd staat.”

Voor wie het exact wil weten wat een politie wel of niet mag kan kijken op de site Bevoegdheden politie voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen