Jesse Klaver trekt in Zwolle fel van leer tegen Lelystad Airport

De strijdbare Jesse Klaver over Lelystad Airport in Hedon
Foto: Still RTV Oost

ZWOLLE – GroenLinks voorman Jesse Klaver sprak gisteravond in Hedon zijn ‘veto’ uit over Lelystad Airport. Hij deed dit voor zo’n 600 belangstellenden. ”Nederland wordt steeds meer een land van economisme”, zei hij.

Klaver wilde laten zien dat de mensen die zich verzetten tegen uitbreiding van Lelystad Airport of problemen hebben met het laagvliegen er niet alleen voor staan. Maar dat ook in Den Haag wordt gestreden voor -het liefst- afstel van de plannen. Klaver wil niet dat het grote geld het wint van de gewone mensen. ”Of het nou gaat om vliegveld Lelystad, de gaswinning in Groningen, mensen in de zorg of over de leraren op school.

Status Quo

Jesse Klaver wil de beweging zo groot maken dat die niet meer valt te stoppen. ”Dat we door de Status Quo in Den Haag heen kunnen beuken. We willen de politieke druk opvoeren door samen te werken dat we verandering kunnen bewerkstelligen.”

HoogOverijssel

Leon Adegeest van HoogOverijssel was ook aanwezig in de zaal. Hij ontkent dat de bijeenkomst een ‘politiek praatje’ voor GroenLinks is. ”Wij zijn politiek overstijgend bezig. We hebben met alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer goed contact, maar GroenLinks is het meest actief.”

Cadeautje

Sylvana Rikkert van GroenLinks in Zwolle ervaart de komst van Klaver als een cadeautje. ”We hebben vanavond heel veel sympathisanten in de zaal gehad en hopen dat dit zich vertaalt naar de verkiezingen.

Lees ook: Klaver neemt stelling tegen Lelystad Airport

'
article
10053
Jesse Klaver strijdbaar tegen Lelystad Airport in Zwolle
ZWOLLE – GroenLinks voorman Jesse Klaver sprak gisteravond in Hedon zijn ‘veto’ uit over Lelystad
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/10053/jesse-klaver-trekt-zwolle-fel-leer-lelystad-airport/
2018-02-06T22:46:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/02/07084215/Schermafdruk-2018-02-07-08.17.30.png
Hedon, HoogOverijssel, Jesse Klaver, Lelystad Airport, Sylvana Rikkert, vliegveld lelystad, Zwolle
nieuws, Politiek