Hogere concentratie midazolam beter voor optimale behandeling coronapatiënten

Foto: Isala Zwolle

Isala heeft nu spuiten midazolam met een hogere concentratie waardoor spuiten die de coronapatiënten op de Intensive Care in slaap houden minder vaak verwisseld hoeven worden.

De coronapatiënten die op de IC liggen, hebben omdat ze beademd worden vaak veel midazolam nodig. Dit is een middel dat de spieren ontspant en de patiënten in slaap brengt. Patiënten krijgen dit sedatiemiddel via het infuus. Maar omdat de concentratie van de midazolam in de spuiten relatief laag is, moeten IC-verpleegkundigen vaak de spuit verwisselen.

Dat kan anders

Dat kan anders dachten de ziekenhuisapothekers van Klinische Farmacie. Met het hele team gingen ze aan de slag om de bereidings- en keuringsprotocollen aan te passen, zodat er nu spuiten gemaakt kunnen worden met een vijf maal hogere concentratie midazolam. Voor de IC-verpleegkundige betekent dit dat zij nog maar maximaal twee keer per dag een spuit hoeft te verwisselen in plaats van tot wel tien keer.

Optimale behandeling

Gerrit de Weerd, hoofd Klinische Farmacie: ‘Wij zijn enorm trots dat dit zo snel gelukt is. Naast Isala, leveren wij de spuiten ook aan andere ziekenhuizen in Nederland. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan de optimale behandeling van de coronapatiënten en het verminderen van de werkdruk van de verpleegkundigen.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen