Jaap Stam kan nu al niet meer stuk in Zwolle na 3-1 zege op Feyenoord

Jaap Stam boekt zijn eerste zege met PEC Zwolle
Jaap Stam boekt zijn eerste zege met PEC Zwolle
Foto: Eigen foto

Japie, Japie; Jaap Stam stond als grote winnaar voor zijn dug out. De afgelopen twee weken heeft de oefenmeester zijn ploeg de inspiratie gegeven om successen te willen vieren. En dat begon vanavond bij Feyenoord: 3-1.

Een klaterend applaus daalde na 95 minuten voetbal van de tribunes. Feyenoord is in Zwolle over de knie gelegd. Zij het dat de paal tot twee keer toe Zwolle redde. ”Maar er is niets gestolen”, zei de glunderende Jaap Stam na afloop. Hij had gekozen voor de debutanten  Pelle Clement en Lennart Thy in de basis. Thy had al in de tweede minuut zijn eerste kunnen maken, maar zijn kopbal belandde aan de verkeerde kant van het net. Aan de andere kant greep Mickey van der Hart goed in toen Robin van Persie ploeggenoot Steven Berghuis vrij voor het Zwolse doel zette. Het leek er op dat halverwege de eerste helft PEC Zwolle een strafschop zou krijgen. Scheidsrechter Pol van Boekel wees resoluut naar de stip, maar de VAR besliste anders. Op basis hiervan dus ook Van Boekel: geen strafschop.

Voorsprong

PEC Zwolle nam brutaal de leiding toen Bram van Polen achterwaarts de bal in de goal kopte. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Van Polen maakte de overtreding en Robin van Persie mocht van dik zestien meter aanleggen. Ragfijn legde de 35-jarige Rotterdammer de bal achter Mickey van der Hart: 1-1. Maar PEC Zwolle brulde na rust. Het was Vito van Crooij die werd aangespeeld door Kenneth Paal en met het nodige geluk werd het 2-1. Het stadion barstte uit in vreugde. Toen ook nog Younes Namli de 3-1 binnen schoot was het publiek niet meer te houden. Thy zette Namli vrij voor het doel van Kenneth Vermeer die in de ploeg was gekomen voor de geblesseerde Bijlow. Het leek nog even spannend te worden toen Feyenoord via Jens Toornstra in blessuretijd de 3-2 maakte. De middenvelder deed dit echter vanuit buitenspelpositie, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.

PEC Zwolle – Feyenoord 3-1 30. Van Polen 1-0; 34. Van Persie 1-1;  57. Van Crooij 2-1; 77. Namli 3-1.
Arbiter: Van Boekel
Geel: Van Polen (PEC Zwolle); Clasie en Toornstra (Feyenoord)

PEC Zwolle: Van der Hart; Ligeon, Van Polen, Lam, Paal; Bouy (Leemans/87), Namli, Clement (Dekker/79); Van Crooij (Elbers/75), Thy, Van Duinen.

Feyenoord: Bijlow (Vermeer/60), St. Juste, Van Beek, Van der Heijden (Botteghin/82), Verdonk, Clasie, Van Persie (Toornstra/70), Vilhena, Berghuis, Jørgensen, Larsson.

Lees ook

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen