Nieuw deelvervoer in Zwolle met vijf aanbieders: Felix, Check, Go Sharing, Dott en Bird

Nieuw deelvervoer met maar liefst vijf aanbieders
Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle heeft nieuw deelvervoer. De scooters van Felix en Check rijden sinds gisteren door de stad en van Go Sharing, Dott en Bird rijden de elektrische deelfietsen. Daarmee is het deelvervoer in Zwolle geregeld.

Deelvervoer is belangrijk geworden om zo te komen tot een autoluwe (binnen)stad, beter voor het milieu. De komst van Felix, Check, Dott, Bird en de inmiddels bekende Go Sharing hebben vergunning gekregen om twee jaar het deelvervoer te verzorgen met scooters en fietsen.

Met de nieuwe aanbieders zijn afspraken gemaakt, zodat de gemeente grip houdt op de kwaliteit en het gebruik van de openbare ruimte. Samen met bezoekers en inwoners wil Zwolle zorgen voor toegankelijk deelvervoer en overlast zoveel mogelijk voorkomen en beperken.

Afspraken

  • Gebruikers worden geattendeerd op de verkeers- en parkeerregels
  • Iedere aanbieder mag maximaal 150 fietsen of scooters aanbieden
  • De aanbieders zorgen ervoor dat kapotte of verkeerd gestalde fietsen of scooters na een melding zo snel mogelijk worden verwijderd. Dit gebeurt in ieder geval binnen 24 uur. Melden kan direct bij de aanbieder.
  • De aanbieders verdelen de scooters en fietsen gelijkmatig over de stad
  • De aanbieders zorgen ervoor dat scooters tussen 01.00 en 06.00 uur niet gebruikt worden, om zo drukte op straat en mogelijke overlast in de nacht te voorkomen.

Deelvervoer wordt populairder

De belangstelling voor deelvervoer groeit. De afgelopen periode hebben we kunnen zien dat deelscooters goed gebruikt worden. Daarnaast ziet de gemeente potentie voor meer (elektrische) deelfietsen, want Zwolle is een echte fietsstad.

Actieplan deelmobiliteit

De gemeente werkt aan een actieplan deelmobiliteit en aan regels om de groeiende deelmobiliteit in goede banen te blijven leiden. De behoeften van inwoners, bezoekers, bedrijven en instellingen vormen hierbij het uitgangspunt. Verder kijkt de gemeente hoe overlast van deelvervoer zoveel mogelijk voorkomen en beperkt kan worden. Naar verwachting is medio 2022 het actieplan deelvervoer gereed.

Lees ook:

Eerste elektrische deelscooters van go-sharing verschijnen in het straatbeeld van Zwolle

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen