Vattenfall InCharge gaat laadpalen verzorgen

Vattenfall wordt de nieuwe leverancier van laadpalen
Vattenfall wordt de nieuwe leverancier van laadpalen
Foto: Vattenfall

Vattenfall InCharge gaat zorgen voor de laadpalen voor elektrische auto’s in Zwolle. Nieuw is het proactief plaatsen van laadpalen, het plaatsen van laadpalen voor bestel- en buurtbusjes en datagestuurd plaatsen.

Vattenfall InCharge is inmiddels gestart met de voorbereidingen en e-rijders kunnen vanaf 15 maart al een aanvraag indienen.  Daarmee neemt Vattenfall InCharge het over van Allego, die nu nog de laadpalen in Zwolle plaatst. “We liggen in Zwolle goed op schema om de afgesproken 200 laadpalen voor de periode 2018 tot (1 juli) 2022 te halen, ik verwacht dat we binnenkort de 200e paal in Zwolle in gebruik kunnen nemen. Ik hoop dat we met Vattenfall tempo kunnen blijven maken in het plaatsen van meer laadpalen”, zegt wethouder William Dogger.

In Zwolle worden jaarlijks een aantal laadpalen voor de vraag uit geplaatst op plekken waar vraag wordt verwacht. De plekken zijn door gemeenten aangegeven op plankaarten. Dat leidt tot meer snelheid bij het plaatsen. Bovendien worden de laadgegevens gemonitord, zodat ook laadpalen bijgeplaatst worden als het verbruik van een paal boven de 5000 kWh/jaar komt.

Vattenfall InCharge gaat ook laadpalen plaatsen in binnenstad. Daar zijn immers steeds meer elektrische voertuigen die moeten laden, zoals elektrische deelauto’s, bestelbusjes en buurtbussen. Daarnaast komt Vattenfal tegemoet aan de wens om laadpalen te plaatsen in de publieke ruimte voor e-rijders zonder eigen oprit en aan de vraag naar laadpalen op laadpleinen.

GO-RAL

Zwolle ondersteunt bij het uitrollen van een slim, dekkend en betrouwbaar laadnetwerk onder de naam GO-RAL (Gelders-Overijsselse Regionale aanpak laadinfrastructuur). Onder andere door het organiseren van deze gezamenlijke aanbesteding. Hiermee worden gemeenten ontzorgd en begeleid bij het uitvoeren van de afspraken uit de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). De GO-RAL valt onder de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen