Dance4liberation en Kingdance krijgen nieuwe locatie; evenementenagenda Zwolle al weer flink gevuld

Kingdance in Zwolle
Kingdance in Zwolle
Foto: Fotopersbureau Steenwyck

Dance4Liberation en Kingdance gaan in 2020 naar een nieuwe plek in Zwolle. De oude locatie is niet meer beschikbaar en daarom wordt een andere locatie gezocht die goed bereikbaar is, dicht bij de stad en genoeg ruimte voor geluid. Dat blijkt uit de nieuwe evenementenagenda voor 2019.

De voormalige ROVA locatie aan de Grote Voort is daarbij als geschikte plek naar voren gekomen. Het college van b en w wil dit terrein inrichten als evenementenlocatie, zodat het vanaf het voorjaar 2020 beschikbaar is voor de drie dance-events rond Koningsdag en Bevrijdingsdag. Het terrein krijgt daarnaast een functie als tijdelijk parkeerterrein voor vrachtwagens.

Eventementenagenda

Tientallen bekende en enkele nieuwe evenementen staan op de kalender voor 2019 die burgemeester en wethouders hebben vastgesteld. Bekend zijn onder meer het Bevrijdingsfestival, Zwolle Unlimited, de Zwolse triathlon en de Halve Marathon. Daarnaast ook nieuwe evenementen als de Nacht van Zwolle en Bijzonder Zwolle Culinair!

Evenementen

De kalender laat een divers aanbod zien van grote en kleine, oude bekende en nieuwe culinaire, culturele en sportieve evenementen zoals het Stadshagenfestival, Chef’s Revolution, het Stadsfestival, de Bruisweken en de Ster van Zwolle. Na een geslaagde eerste editie keert Veldtrip in 2019 terug als tweedaags evenement bij de Wijthmenerplas. Ook het succesvolle Kattegatfestival in Hanzeland krijgt een vervolg. Nieuw zijn Zwolle Pride, een evenement dat zich richt op de emancipatie van LHBTI-ers), de Nacht van Zwolle rond het thema Halloween en het foodevenement Bijzonder Zwolle Culinair!

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen