Kick Out Zwarte Piet (KOZP) mag niet demonstreren op Rodetorenplein

Demonstraties op het Rodetorenplein zijn verboden door burgemeester Henk Jan Meijer
Foto: KOZP

Burgemeester Henk Jan Meijer verbiedt zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas in Zwolle demonstraties op het Rodetorenplein. Er mag wél geprotesteerd worden tegen Zwarte Piet, maar de gemeente zoekt nog naar geschikte plekken. Dat meldt RTV Oost.

“Demonstraties op het Rodetorenplein zijn zaterdag niet toegestaan in verband met de drukte daar”, legt de Zwolse burgervader desgevraagd uit. Eerder liet actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) al weten tijdens de aankomst van de Sint te willen protesteren. Op de locatie die nu door Meijer is verboden. De actiegroep vertelde toen ook niet uit te zijn op geweld, rellen of andere vormen van protest die onnodige provocatie en agressie teweeg brengen. Het moet een vreedzaam protest worden.

‘Kennisgeving ontvangen’

“We hebben een kennisgeving ontvangen waarin een demonstratie tijdens de intocht van Sinterklaas wordt aangekondigd. Als gemeente maken we nu de afweging of er voorwaarden aan de demonstratie verbonden worden om de demonstratie en intocht op een veilige manier te laten verlopen”, legt de burgemeester uit.

Niets zeggen

Henk Jan Meijer wil niets zeggen over de maatregelen die de gemeente gaat nemen. “Bij ieder evenement nemen we passende veiligheidsmaatregelen, dat doen we nu ook. De inhoud van deze maatregelen kunnen we zoals gebruikelijk niet delen.”

Lees ook:

article
17405
Kick Out Zwarte Piet (KOZP) mag niet demonstreren op Rodetorenplein. Waar wel is nog de vraag
Burgemeester Henk Jan Meijer verbiedt zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas in Zwolle demonstraties op
https://zwolle.nieuws.nl/gemeente/17405/kick-out-zwarte-piet-kozp-mag-niet-demonstreren-op-rodetorenplein/
2018-11-14T20:51:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/11/14231239/Schermafdruk-2018-11-06-07.58.491.png
demonstratie, gemeente Zwolle, Henk Jan Meijer, Kick Out Zwarte Piet, KOZP, verboden
Gemeente, nieuws, Politiek