Waterwandelingen en kidsworkshop in Zwolle tijdens nationale Week van Ons Water

Het Almelose Kanaal in Zwolle
Het Almelose Kanaal in Zwolle
Foto: Rein Tuininga

In Zwolle wordt op 19, 20 en 21 oktober worden verschillende activiteiten gehouden in het kader van de nationale Week van Ons Water. Natuur- en stadsgids Bernadet van der Veen begeleidt wandelingen die jong en oud bewust maken van het water om ons heen. Kunstdocent Simone van der Meulen laat met haar tekenworkshop kinderen op een creatieve manier nadenken over het klimaat.

Vooraanstaande klimaatwetenschappers waarschuwden onlangs in een nieuw rapport van het VN-Klimaatpanel IPCC dat de opwarming van de aarde beperkt moet blijven tot maximaal 1,5 graad om het risico op droogte, overstromingen, extreme hitte en andere ernstige gevolgen voor honderden miljoenen mensen te beperken. Natuur- en stadsgids Bernadet van der Veen zoomt in op de mogelijke gevolgen voor Zwolle. Tijdens haar wandelingen ‘Over de oevers van de Aa’ en ‘Van Aa tot Zwarte water’, wordt duidelijk wat het belang en het gevaar van het water is voor de stad.

Extreem weer en wateroverlast

Het thema van de Week van Ons Water is ‘extreem weer en wateroverlast’. Kunstdocent Simone van der Meulen stimuleert kinderen met haar tekenworkshop ‘Onder water, boven water’ op speelse wijze om oplossingen te verzinnen om de overlast tegen te gaan of hoe ze er mee om kunnen gaan. De waterwandelingen vinden plaats op 19 en 20 oktober en kosten twee euro per persoon. De tekenworkshop is gratis op 21 oktober. Alle activiteiten starten om 14.00 in de Climate Hangout, een klimaat pop-up store aan de Spiegelstraat 18 in de Weeshuispassage in de Zwolse binnenstad.

Initiatiefnemers

De Week van Ons Water is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, de Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (Vewin), het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven. De activiteiten in Zwolle worden aangeboden door samenwerkingsverband IJssel-Vechtdelta en Climate Campus: een netwerk van meer dan 40 partijen die er gezamenlijk voor gaan om de stad, delta en regio klaar te maken voor het nieuwe klimaat nu de gevolgen van klimaatverandering steeds merkbaarder worden in heel Nederland en de rest van de wereld.

Aanmelden activiteiten

Aanmelden voor de waterwandelingen en tekenworkshop kan via Waterwandeling en kidsworkshop of een mail naar [email protected]. Een overzicht van alle activiteiten tijdens de Weer van Ons water staat op: www.weekvanonswater.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen