College Zwolle maakt weg vrij voor appartementen Fenixhof

De locatie van de voormalige Fenix zeepfabriek
Foto: Google Maps

ZWOLLE – Het college van B en W maakt met een bestemmingsplanwijziging voor de Lankhorstlocatie de weg vrij voor de bouw van een appartementencomplex van 27 appartementen voor één- en tweeverdieners. De nieuwbouw voorziet in de behoefte aan stedelijk wonen met de binnenstad binnen handbereik.

De Lankhorstlocatie, op de hoek van de Lijnbaan en de Fenixhof, ligt sinds 2009 braak. Tot die tijd stond daar het Lankhorstgebouw, het kantoor van de voormalige Fenix zeepfabriek. Het gebouw was vernoemd naar zijn Zwolse architect.

Vernieuwing Kamperpoort

Herontwikkeling van de Lankhorstlocatie past goed in de vernieuwing van de Kamperpoort, die is ingezet in 2004. De nieuwbouw draagt bij aan een stedelijke gevelwand richting binnenstad en komt als woongebied in directe verbinding met de Hoogstraat en het Katwolderplein.

Bijzonder gebouw

In het geldende bestemmingsplan Kamperpoort was ‘wonen’ op deze locatie niet toegestaan. Evenmin mocht er hoger dan 8 meter worden gebouwd, terwijl het appartementencomplex van vijf bouwlagen 15 meter hoog wordt. De rooilijn van het gebouw wordt iets van de weg gelegd, waardoor het gebouw in het groen komt te staan. Door deze positionering en door de architectuur, keert op de locatie een bijzonder gebouw terug.

'

Reacties

article
13395
College Zwolle maakt weg vrij voor appartementen Fenixhof
ZWOLLE – Het college van B en W maakt met een bestemmingsplanwijziging voor de Lankhorstlocatie de
https://zwolle.nieuws.nl/gemeente/13395/college-zwolle-maakt-weg-vrij-appartementen-fenixhof/
2018-07-12T20:55:52+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/07/12205511/Schermafdruk-2018-07-12-20.53.01.png
College B en W, Fenixhof, Kamperpoort, Lankhorstlocatie, Lijnbaan, Zeepfabriek, Zwolle
Gemeente, nieuws, Politiek