Kamperpoort moet groener gaan worden

De Kamperpoort groener?
De Kamperpoort groener?
Foto: Gemeente Zwolle

ZWOLLE – De Kamperpoort moet groener worden en daarom is er op 11 juli in om 19.00 uur wijkcentrum Ons Eigen Huis aan de Mussenhage een groene avond. Kamperpoorters krijgen een tuinplant en een kaart voor aanmelding voor de Groene Burendag op 22 september.

Kamperpoorters gaan aan de slag om op de Groene Burendag de wijk meer groen te geven en minder steen. Er worden geveltuintjes en boomtuintjes aangelegd; de balkonnen krijgen een fikse opknapbeurt. Alles om het groen terug te brengen in de wijk. Het is de bedoeling dat de wijk samen de handen ineen slaat. Niet iedereen heeft groene vingers en in overleg kan de hulp worden ingeroepen van een ‘groene’  man of vrouw of een stratenmaker steekt de handen uit de mouwen.

Groene buurt

Een groene buurt is gezonder en lokt insecten en vogels. Grond is koeler en neemt beter water op dan steen. Daarmee voorkomen we wateroverlast. En een groene, kleurige straat ziet er gewoon leuker uit!  Iedereen kan dus meedoen aan de Groene Buurtdag op 22 september om de wijk nog groener te maken. Wie op 11 juli niet kan kan vragen naar Jan-Willem Bekhuis of mail naar [email protected] voor meer informatie of like www.facebook.com/Platform-Kamperpoort en lees binnenkort alles over de Groene Burendag op www.zwolle.nl/groendag.

Geveltuintje

Wie wil kan vandaag al beginnen. Een geveltuintje kan worden aangelegd in overleg met wijkbeheerder Jurrien Stroomberg van de gemeente Zwolle via het emailadres [email protected] of bel naar 14038. Hij legt uit wat de spelregels zijn en kan hulp regelen bij een stratenmaker of tuinman-vrouw. Overleg ook met de buren. Misschien kom je samen op leuke ideeën en krijgen alle gevels en bomen in de straat een tuintje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen