Straatwervers mogen ook actief zijn op Rodetorenplein

Regulering straatwerving werkt goed
Regulering straatwerving werkt goed
Foto: Gemeente Zwolle

ZWOLLE – Straatwerving, het blijft een onderwerp van discussie. Toch zijn er vorig jaar grote stappen gemaakt om dit in de hand te houden. De geluiden zijn minder negatief dan een dik jaar geleden. Daarom is het Rodetorenplein toegevoegd aan de lijst met plekken waar straatwerving is toegestaan.

Begin 2017 zijn afspraken gemaakt over straatwerving. Aanleiding waren klachten van winkeliers en het winkelend publiek over straatwerving waarbij wervers te ver gingen. Er zijn afspraken gemaakt met de Zwolse ondernemers, de gemeente en branchevereniging DDDN (Direct dialogue donateurwerving) om dit te reguleren. Het resultaat is dat de maatregelen goed werken.

Rodetorenplein

Met het toevoegen van het Rodetorenplein zijn er zes plekken waar straatwervers actief mogen zijn in de binnenstad.  De werkwijze blijft zoals die was: per locatie mag één team van twee of drie wervers aanwezig zijn. De straatwervingsorganisaties kunnen zich vooraf inschrijven via een landelijk reserveringssysteem. Bezoekers of winkeliers die toch overlast ondervinden kunnen dat melden bij brancheorganisatie Vereniging DDDN, [email protected]. Rechtstreeks melden bij de gemeente kan via www.zwolle.nl/melding of telefoonnummer 14038.

 

De locaties voor straatwerving in Zwolle
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen