Laatste nieuws over God komt uit Zwolle

Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle!
Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle!
Foto: Eigen foto

 ZWOLLE – Bij Waanders inde Broeren wordt de boekpresentatie gehouden over Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle!

Zwollenaar Henk Heideveld schreef veertig jaar over het boek en op 24 januari van 18.00 tot 20.00 uur is de feestelijke presentatie bij Waanders in de Boeren. Het is een uitleg over de essentie van de nalatenschap van Abraham voor joden, christenen en moslims. Heideveld zal deze avond tevens worden uitgeroepen tot stadsprofeet van Zwolle door de voorzitter van de Partij Voor Cultuur, Martijn van Hese. Over het boek zullen deze avond spreken: Zwolle’s stadspastor ds Mariska van Beusichem, auteur Kader Abdolah en kunsthistoricus Henk Laarakkers.

Boek: mystiek cabaret

Heideveld zelf noemt zijn boek een evangelie. Hoofdpersoon is een joodse ondernemer uit Zwolle die rond de afgelopen millenniumwisseling een sabbatical nam en wijze woorden richtte tot stad- en streekgenoten. Het is opletten geblazen voor de lezer, want ernst en humor lopen door elkaar. Heideveld behandelt het thema van de holocaust theologisch, het fenomeen God filosofisch en alle vormen van geloof kritisch. Het boek is bovenal een oproep aan allen tot het praktiseren van naastenliefde. Bij uitstek een boek voor ietsisten, kerkverlaters en gelovigen met incasseringsvermogen! Met aanbevelingen op achterzijde cover van o.a. Herman Finkers en ds Anne van der Meiden.

 Stadsprofeet van Zwolle

Heideveld zal zich met lezingen en voordrachten niet in de eerste plaats richten tot gelovigen van diverse denominaties in christendom en islam. Zij allen zijn reeds gered en bestemd voor het eeuwige leven. Hij zal een profeet voor de stadscultuur zijn, profeet in een geseculariseerde samenleving. Velen hebben de kerk de rug toegekeerd, maar hebben een spirituele omgang met Allah als Levensgeheim nog niet goed ontwikkeld. De stadsprofeet wil die Zwollenaren begeleiden op weg naar de bewustwording dat zij zich als goede mensen moslim mogen noemen. Zoals Abraham dat was voordat er sprake was van jodendom, christendom of islam! Abraham luisterde naar Gods opdracht: het bewuste nastreven van het doen van de naastenliefde uit Naam van de Eeuwige! De Eeuwige, door gelovigen met een Naam benoemd, door ongelovigen geduid als Levensgeheim, of ook wel: Natuur!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen