Mozart bij kaarslicht in de Doopsgezinde kerk Zwolle

Het Apollo Ensemble speelt een kaarslichtconcert in de Doopsgezinde kerk Zwolle.
Het Apollo Ensemble speelt een kaarslichtconcert in de Doopsgezinde kerk Zwolle.
Foto: Eigen foto

ZWOLLE – Het Apollo Ensemble speelt zaterdag 20 januari om 20.00 uur een sfeervol kaarslichtconcert in de Doopsgezinde kerk Zwolle. Het programma toont Mozart op zijn best: een combinatie van schoonheid, perfectie en speelsheid.

Zo wordt onder andere het Kegelstatt-trio gespeeld. Mozart en zijn goede vriend, klarinettist Anton Stadler brachten eens een gezellige avond op de kegelbaan door – en aan het eind van de avond had Mozart een meesterwerk gecomponeerd: het ‘Kegelstatt’-trio.

Serenade

Er staan nog twee andere werken van Mozart op het programma: het piano trio KV 378 in een 18e-eeuwse bewerking voor klarinet en strijktrio, en de monumentale serenade nr.10, KV 361, bijgenaamd de ‘Gran Partita’. Mozart’s tijdgenoot Schwenke maakte een bewerking van dit stuk, dat oorspronkelijk voor 12 blazers en contrabas werd geschreven, voor klarinet, viool, altviool, cello en piano. Er wordt gespeeld op instrumenten of kopieën van instrumenten uit de tijd van Mozart, die aan dit concert een bijzondere klankkleur geven.

Bezetting

Het Apollo Ensemble speelt in kwintet bezetting: Diederik Ornee – klarinet, David Rabinovich – viool, Annemarie Kosten – altviool, Cassandra Luckhardt – cello, Marion Boshuizen, fortepiano.

Zaterdag 20 januari 2018, aanvang 20:00 in de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9, Zwolle. Kaarten via www.apollo-ensemble.nl  en aan de zaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen