Een zonde komt nooit alleen

Een zonde komt nooit alleen gaat over de zeven hoofdzonden
Een zonde komt nooit alleen gaat over de zeven hoofdzonden
Foto: Eigen foto

ZWOLLE – De Zeven hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht, onkuisheid, afgunst, onmatigheid, woede en gemakzucht. Theater Initiatief Zwolle presenteert de voorstelling: Een Zonde komt nooit Alleen van 23 tot en met 26 november in de theaterzaal van het Joseph Wresinsky Cultuur Stichting aan de Floresstraat 21 te Zwolle.

“Een Zonde komt nooit Alleen” is ontstaan door met de spelers van TIZ in de vorm van een werktheater te werken aan de Elckerlyc. Al pratend over de Elckerlyc kwamen wij uiteindelijk uit op de Zeven Hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht, onkuisheid, afgunst, onmatigheid, woede en gemakzucht.

Met dit thema als uitgangspunt zijn wij een proces gestart om via spel en improvisatie te komen tot de verschillende scenes die bij elkaar “Een Zonde komt nooit alleen vormen” Plaats van handeling is een willekeurige plaats in Nederland, een willekeurige buurt waar van alles speelt. In het ogenschijnlijke rustige dagelijkse leven van deze mensen wordt gezondigd uit een verlangen naar liefde

Eigen schuld

Wat de personages in het stuk gemeen hebben is dat zij bij toeval of door hun eigen schuld in situaties zijn gekomen waarin zij grote of kleine keuzes moeten maken, met de consequenties van deze keuzes moeten zij verder leven. Het lijkt haast onmogelijk om zonder enige zonde door het leven te kunnen gaan. De slechte of de zondige kant van iemand is namelijk net zo uitnodigend als de deugdelijke kant van iemand.

Keuzes

De personages in het stuk komen vaak voor een keuze te staan, zij worden hierbij gesteund door een beschermengel. De Engel spreekt hen toe zit in hun hoofd, geeft net dat zetje wat de mens nodig heeft. Een Engel kent geen goed of kwaad hij helpt een ieder die hem nodig heeft, vrij van een oordeel.
De regie ligt in handen van Willem Jan Steenbergen.

Donderdag 23, vrijdag 24, en zaterdag 25 november
vanaf 19:30uur
zaterdag 25, en zondag 26 november vanaf 15:00uur
Kaarten a €12,- via de site www.tiz.nu.

Theaterzaal Joseph Wresinski Cultuur Stichting
Floresstraat 21, Zwolle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen