Goed lezen: verkeersstremmingen tijdens optocht in Sassendonk

Het carnavalsweekeinde in Sassendonk
Foto: Pixabay

Carnaval in Sasendonk: carnavalsvereniging De Eileuvers houdt van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Sassendonkse binnenstad. Op zaterdag 2 maart is er onder andere ’s ochtends een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug en wordt er ’s middags een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavalsact op Nieuwe Havenbrug

Na de intocht van Stadsprins Balg 1 en Jeugdstadsprinses Celine volgt er een act op de Nieuwe Havenbrug. Om de act te kunnen uitvoeren wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers. De omleidingsroute is via de Emmawijk. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaat de (praalwagen)optocht uiteen en is de brug ook afgesloten.

Carnavalsoptocht door de stad

Op de route van de carnavalsoptocht met praalwagens ondervindt het verkeer stremming. De optocht start om 14.00 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug naar de binnenstad. Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tussen 15.30 en 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten in verband met het verzamelen van de carnavalswagens. Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere rijroute.

Openbaar vervoer

De stads- en streeklijnen van Keolis en Connexxion rijden een aangepaste route op de route van de carnavalsoptocht en pakken zodra mogelijk de normale route weer op. Sinds 17 februari rijden de bussen via de Schuttebusbrug. De halte Katwolderplein is de dichtstbijzijnde halte op loopafstand van de binnenstad. Bussen met bestemming Isala rijden via de IJsselallee – Ittersumallee – Marsweg – Leo Majorlaan.

Taxistandplaats

Op vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart vanaf 18.00 uur is de binnenstad niet bereikbaar voor taxi’s. oor deze twee avonden is er een alternatieve taxistandplaats op de parkeerplaats van het Rodetorenplein-Nieuwstraat. Met uitzondering van de vier invalidenparkeerplaatsen zijn de overige parkeerplaatsen beschikbaar voor de taxi’s. Voor parkeren van voertuigen nabij de binnenstad zie www.zwolle.nl/parkeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen