Uurtje Cultuurtje met Soul, Jazz & Blueszangeres Denise Jannah

Denise Jannah
Denise Jannah
Foto: Cultuurschip Thor
Het Uurtje Cultuurtje seizoen is weer begonnen! Op zondag 14 oktober komt de internationaal bekende veelzijdige zangeres Denise Jannah naar Cultuurschip Thor.

Denise Jannah gaat een Soul-, Jazz-, Blues- en Gospel repertoire zingen en zelfs eigen Nederlandstalige nummers kunnen voorbij komen.  Daarbij begeleid door Rik Elings aan de vleugel. Het is alweer vijf jaar geleden dat deze twee topmuzikanten gezorgd hebben voor een uitverkocht schip, de hoogste tijd voor een reprise!

North Sea Jazz

Denise Jannah is geboren in Suriname.  In het verleden speelde ze belangrijke rollen in A Night at the Cotton Club, Joe, The Musical en Aint Misbehavin. Ze bracht verschillende albums uit, waarvan drie op het prestigieuze Blue Note Label. Denise Jannah stond jaar in jaar uit op het North Sea Jazz Festival, tourde over de gehele wereld en heeft opgetreden voor celebrity’s als Nelson Mandela, Bill en Hillary Clinton en leden van ons eigen koningshuis. Daarnaast werkt zij samen met het Rosenberg trio waarbij Gypsy Swing, Soul en Gospel samenkomen.

Gospel

De laatste jaren speelde ze het succesvolle muziektheaterprogramma ‘Ella’, rond Ella Fitzgerald. Op dit moment brengt ze een muzikaal eerbetoon aan Mahalia Jackson, een van de meest invloedrijke Gospelzangeressen aller tijden. Tijdens dit Uurtje Cultuurtje gaan Denise en Rik op een relaxte manier als duo aan de slag. Ze hebben beide een omvangrijk repertoire waaruit geput kan worden. Het is zeker niet ondenkbaar dat er spontaan songs en publieksverzoekjes uitgevoerd zullen gaan worden.

Denise Jannah en Rik Elings zijn zondag 14 oktober om 12.00 uur en om 15.00 uur te beluisteren. Inloop een half uur voor aanvang.  Entree € 12,-.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen