De Manifestatie, daar waar jong en oud écht gezien wordt

Zangeres Dina is één van de aangesloten ondernemers bij De Manifestatie
Zangeres Dina is één van de aangesloten ondernemers bij De Manifestatie
Foto: Dinamusic.nl

Zangeres Dina houdt vrijdag 21 september voor de tweede keer een ligconcert in De Manifestatie. Het is een uniek en groeiend concept, zoals De Manifestatie er  meer van heeft. Genoeg reden om eens te gaan kijken wat dit initiatief allemaal te bieden heeft.

Door: Annemarie van den Berg

De Manifestatie is begin dit jaar opgericht door Madelon Blok, die er werkzaam is als holistisch therapeut. Jarenlang werkte ze met jongeren in het onderwijs, als docent en mentor. Het persoonlijke contact met de doelgroep vond ze belangrijk en interessant, maar toch miste er iets. Madelon: “Ik merkte dat ik in de reguliere zorg steeds tegen dezelfde problemen aanliep. Instanties hebben te maken met wachtlijsten, protocollen en behandelplannen. Hierdoor is het lastiger om passende zorg te bieden en duurt het langer om iemand echt te helpen.”

Eigen praktijk

Om hier iets aan te doen volgde Madelon een opleiding tot holistisch (jongeren)therapeut en begon ze haar eigen praktijk. “Ik heb geleerd om naar het totaalbeeld te kijken en zo verbanden te leggen tussen lichaam en geest. Zo kan een aanpassing in het voedingspatroon of ritme van een jongere soms heel veel doen voor zijn geestelijke gezondheid. Daarnaast vind ik het belangrijk om een jongere écht te zien zoals hij is, in plaats van de focus te leggen op zijn probleem.”

De manifestatie

Hoewel Madelon zich voornamelijk richt op de jeugd, is De Manifestatie er voor iedereen.  De Manifestatie herbergt ondernemers met verschillende praktijken, die gericht zijn op diverse doelgroepen. Zo is er een  relatietherapeut, een wandelcoach en een atelierdocent. De verschillende praktijken zijn nauw met elkaar verbonden, maar werken toch zelfstandig en organiseren elk hun eigen activiteiten. Er is een groot aanbod, dat varieert van de Reiki-cursussen van coach Sander Blok, tot workshops Tenen Lezen en Voetreflexologie.

Dina

Eén van de ondernemers die haar praktijk heeft gevestigd in De Manifestatie, is zangeres en songwriter Dina. Dina’s missie is om mensen ontspanning te bieden met haar muziek: “We leven in een hectische tijd, waarin we te maken krijgen met veel prikkels. Mijn ervaring is dat de rust en intensiteit van mijn muziek mensen kalm maakt. Door te kiezen voor een ligconcert, worden mensen even helemaal afgesloten van de omgeving. Daardoor komt de muziek nóg dichterbij en wordt de intensiteit ervan heftiger.” Iedere maand neemt Dina een ‘special guest’ mee naar haar optreden. Deze maand zal dat Benson Itoe zijn, basgitarist en vast bandlid van Dina.

Toekomst

De Manifestatie kijkt ondertussen met een positieve blik naar de toekomst. Madelon: “We blijven ons in de komende jaren volop ontwikkelen. In plaats van alles te plannen, wil ik de ideeën graag laten ontstaan, zodat we samen een weg vinden.”

Het eerstvolgende ligconcert van Dina is te bezoeken op 21 september. Kaartjes hiervoor zijn nog beschikbaar via [email protected] of www.dinamusic.nl. De volgende ligconcerten zijn gepland op 19 oktober en 23 november.

Wie meer wil weten of  een kamer huren in De Manifestatie? Kijk dan even op www.demanifestatie.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen