Bij de Manifestatie: In Utero; een documentaire die raakt

In Utero, een boeiende documentatre
In Utero, een boeiende documentatre
Foto: De Manifestatie

In Utero is een spraakmakende documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de totale gezondheid van mens en maatschappij. Deze documentaire draait op 24 september bij De Manifestatie.

De geestelijke gezondheid van mensen is in deze maatschappij een ondergeschoven kindje. Mensen investeren overal in, maar niet in de geestelijke gezondheid. Veel klachten van mensen zijn te herleiden naar een periode in de vroege jeugd. Daar zijn geen herinneringen meer van… Denkt men.. Maar het lichaam onthoudt alles! De impact van de lichamelijke indrukken die een mens als foetus in de baarmoeder al meemaakt is allesbepalend en verstrekkend.
Misschien heb jij ook vage klachten, geen herinneringen, maar zit je vol met vragen daarover. In Utero kan een eye opener zijn in dat geval.

Documentaire

In Utero is een ode aan het vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog.

Kort gesprek

De documentaire In Utero wordt gezamenlijk bekeken en na de film wordt in een kort gesprek uitleg gegeven over lichaamswerk (embodied psychotherapy), een bewezen methode om met deze lichaamssignalen aan het werk te gaan.

Entree bedraagt: € 10
Aanmelden via [email protected] met vermelding van In Utero.

De Manifestatie is te vinden aan de Emmastraat 7 in Zwolle.

Meer informatie: www.demanifestatie.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen