Expositie boeksculpturen van Sietse Muis en schilderijen van Erica Hyatt in de kloostergang van Waanders In de Broeren

Sietse Muis en Erica Hyatt
Sietse Muis en Erica Hyatt
Foto: Waanders in de Broeren

In de kloostergang bij Waanders in de Broeren hangen tot en met 7 januari schilderijen van kunstschilder Erica Hyatt, vergezeld van de unieke sculpturen van Sietse Muis, De beide kunstenaars zijn aangesloten bij het Zwolse makerscollectief  Made in Zwolle.


Sietse Muis maakt, onder de naam BoekBeleving, met aandacht en precisie kunstwerken uit oude boeken. Deze sculpturen zijn geïnspireerd op de nostalgische sfeer die oude boeken uitstralen. Denk aan de eigenheid van de kaft, de schoonheid van de illustraties en de geur van het boek. Sietse maakt zijn sculpturen ook in opdracht en geeft oude, dierbare boeken zogezegd een tweede leven. Zijn creaties verbeelden het verhaal van het boek en die van de eigenaar.

Erica Hyatt

Erica Hyatt is een, van origine Amerikaanse, kunstschilder die woont en werkt aan de IJssel. Ze werd aanvankelijk erg geïnspireerd door het prachtige IJssellandschap, wat resulteerde in schilderijen van romantische, idyllische Hollandse landschappen. Maar haar talent en haar ideeën ontwikkelden zich razendsnel. Vorig jaar nam Hyatt deel aan de Avro/Tros Kunstwedstrijd ‘Het Naakt’. Zij was één van de twintig finalisten, uit maar liefst vierduizend inzendingen, die werden geselecteerd om hun werk een maand lang in het Zwolse Museum De Fundatie tentoon te stellen. Kort daarop won zij een beurs van The Portrait Society of America.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen