Van de dierenarts: Baasjes besmet met coronavirus, is kat Garfield dat ook?

Volledig beschermd gaat de dierenarts met assistente op bezoek bij Garfield om hem te onderzoeken
Volledig beschermd gaat de dierenarts met assistente op bezoek bij Garfield om hem te onderzoeken
Foto: Dierenartsenpraktijk Zwolle/Zwartewaterland

Frank Blaauw, dierenarts bij dierenartsenpraktijk Zwolle/Zwartewaterland, kreeg de melding van een zieke kat. Het ging om de 13-jarige kat Garfield. Hij was benauwd en mager geworden. Zijn baasjes zijn besmet met het coronavirus. De vraag was: ‘ Wat nu?’

Frank Blaauw zegt: ”Ik had dit nog niet bij de hand gehad en stond echt even voor een dilemma. Garfield was echt ziek, maar ik kon op dat moment het risico nemen om Garfield te laten komen, en er naar toe gaan was ook een risicovolle stap. Je gaat dan over op een andere modus. Wat te doen?”

Filmpje

”Ik heb samen met de baasjes overlegd dat ze eerst een filmpje gingen sturen hoe Garfield zich gedroeg om zo een beetje te kunnen achterhalen wat er aan de hand zou kunnen. zijn. Op het filmpje was duidelijk te zien dat Garfield benauwd was. Met de familie overlegd dat we een bepaald medicijn zouden proberen. Hopelijk zou Garfield opknappen. Helaas, dat gebeurde dus niet.”

Wat nu?

”De grote vraag wat te doen? Garfield naar de praktijk laten komen, was geen optie. Een huisvisite dan? Dat kon wel, maar dat is nogal een rompslomp. Maar we konden niet anders. Er werd afgesproken dat de familie Garfield buiten op de tafel zou zetten en wij er heen zouden gaan in beschermende kleding. Helemaal ingepakt en al konden we Garfield uiteindelijk toch onderzoeken. We konden gelukkig wat medicijnen voorschrijven. Het is nog even afwachten met Garfield of de medicijnen aan slaan en misschien kan hij, als z’n baasjes weer helemaal gezond zijn, binnenkort toch even op de praktijk komen voor een extra controle.”

Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat het COVID-19 coronavirus huisdieren kan infecteren.

dierenartsen bezoeken coronakat

Volledig ingepakt onderzoekt de dierenarts Garfield

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen